Звездини кошаркаши у ОШ „Браћа Јерковић“

149

Последњих година сведоци смо све мање заинтересованости деце за кошарку у Србији. На то упућује податак да примат узимају спортови ако што су тенис, пливање, одбојка, па се из године у годину смањује број деце која се уписују на школу кошарке.

Црвена звезда ДИВА одлучна је да то промени па ј покренула акцију покретања своје школе кошарке. Жеља јој је првенствено да својим брендом привуче што већи број малишана да тренирају овај некада напопуларнији спорт у Србији. Циљ акције је да деца кроз игру заволе кошарку, развије моторичке способности и уз стручан надзор научи основним елементима.
Прва школа у овој акцији је била ОШ „Браћа Јерковић“ у Железнику, а промотери ове акције били су Немања Недовић, Бојан Суботић и Драган Тубак.
Плеј Црвене звезде ДИВА, Немања Недовић објаснио је да је ова акција коју је покренуо његов клуб од великог значаја за децу у школама.
Драго ми јешто сам имао прилику да се дружим са децом, није ми тешко да издвојим време за овакве акције. Циљ ове посете јесте да објаснимо деци да не треба да запоставе образовање, већ да направе равнотежу између школе и спорта. Кошарка је јако лепа и омогућава професионалном спортисти да пропутује цео свет. Овде је било јако заинетерсоване деце која се баве разним спортовима, чак ми је један дечак који тренира атлетику рекао како ће да пређе на кошарку  – поделио је Недовић своје импресије.

Претходни текстЈуниори преслишали Беовук
Следећи текстДесет медаља за црвено беле