Одбојкашице изгубиле у Истанбулу

59

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у првој утакмици челенџ рунде Купа ЦЕВ. Галатасарај, за који игра бивша одбојкашица црвено белих Слађана Ерић, победио је вечерас, у дворани Бурхан Фелек у Истанбулу, Црвену звезду са 3:0 (25:14, 25:19 и 25:16) после 66 минута игре.

Црвено беле су веома лоше почеле утакмицу. Туркиње су већ на првом техничком тајм ауту имале предност од 5, а до другог су повећале разилку на 10 поена.  Наше девојке су веома лако изгубиле први сет са 25:14. У другом делу сусрета Црвена звезда је покушала да парира расположеним изабраницама Драгна Нешића. Већим делом сета биле су у заостатку од 3 поена, али после другуог техничког предаха Галатасарај повећава предност и долази до вођства од 2:0. До краја сусрета наша екипа није успела да се поврати у овај меч и лако губи и трећи сет резултатом 25:16.

Реванш утакмица ће се одиграти наредног четвртка, 1. марта од 20:00 часова у дворани Шумице, у Београду,  уз директан пренос на ТВ Арена Спорт 1. По правилима ЦЕВ, уколико обе екипе остваре по једну победу, о коначном победнику одлучује „златни сет“.
Уколико елиминише Туркиње, Црвена звезда ће у полуфиналу играти против победника дуела Томис Констанца (Румунија) – Динамо Краснодар (Русија). У Купу ЦЕВ се неће играти Финални турнири, већ ће се и у полуфиналу и финалу играти по две утакмице, код куће и у гостима.

ГАЛАТАСАРАЈ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:14, 25:19 и 25:16)
Дворана: Бурхан Фелек. Гледалаца: 600. Судије: Станков (Бугарска) и Јафаров (Азербејџан).
ГАЛАТАСАРАЈ: Ерић 13, Милетић 5, Билги (либеро, 18 пријема), Ханикоглу 17, Калдерон 18, Илјасоглу, Ло Бјанко 1, Денкел 6. Тренер: Драган Нешић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ракић 4, Поповић 4, Радуловић 2, Пушић (либеро, 35 пријема), Бјелица 14, Кецман 7, Стевановић 6. Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстЦрвено беле неприкосновене у А лиги
Следећи текстПораз у дербију у Новом Саду