Злато за Герасименка на Светском Купу

47

Дмитри Герасименко репрезентативац Србије и узданица ЏК Црвена звезда освојио је златну медаљу на Светском купу у Оберварту у Аустрији.

Освајањем титуле шампиона на Светском купу, Дмитри Герасименко, српски представник на предстојећим ОИ у Лондону наставио је низ врхунских резултата на међународној спортској сцени.
На путу до највишег степеника победничког постоља,  Герасименко је остварио максимални учинак,  у шест мечева-  шест победа. На татамију, редом је елиминисао прво  Словенца Давида Куковицу, затим Британца Мајкла Хорлеа, Монголца Енкбата Ерденебилега, Корејца Кy Вон Лија и у борби за улазак у финале Немца Кристофа Ламберта. У мечу за титулу шампиона Дмитри Герасименко је максималним резултатом 10 :0 ( ипоном)  победио троструког првака Европе Украјинца Валентина Грекова.

Задовољан сам јер настављам заиста одличан низ резултата. Посебно бих истакао да сам и у мечу за златно одличје врло лако ипоном за два минута и 26 секунди савладао троструког шампиона Старог континента. Ово је и одлична припрема за круну сезоне, Олимпијске игре у Лондону – истакао је Дмитри Герасименко.
До сада  Дмитри Герасименко  је на такмичењима Светског купа освојио злато и три  бронзе,  у  Бакуу односно Ташкенту, Самои и Тбилисију.

Претходни текстЈевтић: „Нема разлога за песимизам“
Следећи текстУбедљива Звезда