Јевтић: „Нема разлога за песимизам“

64

Стрелац победоносног гола на пријатељском мечу против кинеског Јиангсуа нико други до Александар Јевтић. Добро познато лице, овог пута без црвено-белог дреса и у улози голгетера на коју смо од њега навикли. Нажалост, погодио је у „погрешан“ гол…

Ма, не бих придавао много значаја овој утакмици, нити мом поготку. Ово су још увек припремне, пријатељске утакмице које користе нама и Звезди да видимо отприлике где нам је тренутна форма и шта би требало мењати у игри свог тима. Праве ствари нас очекују за месец дана кад ми будемо почели нову сезону, а моји бивши саиграчи наставили такмичење у Суперлиги – рационалан је Јевтић.
Судећи по партији против свог бившег клуба Јевтић се сјајно снашао на Далеком истоку. Како и сам истиче период адаптације није трајао дуго и одмах је пронашао своју улогу у новом тиму.
Од самог почетка ми је кренуло добро у Кини. Голови, асистенције су дошли као логична последица ствари, а пресудну улогу за моје добре партије одиграо је Драган Окука. Уз његову помоћ сам урадио прави посао за клуб. Завршили смо четврти на табели, а челни људи Јуангсуа су веома задовољни. Почетком марта креће нова сезона у коју улазимо са доста оптимизма.
Црвено-бела крв и даље тече Јевтиним венама…
Информишем се колико год могу, а замислите колико је то тешко из далеке Кине. Пратим путем интернета све најважније информације везане за мој бивши клуб, а кад ми се укаже прилика гледам утакмице црвено-белих. Сјајно ми сад изледа моја Звезда, доста младих играча, квалитетних пре свега и уз шефа стручног штаба Роберта Просинечког немам разлога за песимизам –  истакаоје проверени звездаш Александар Јевтић.

Леви бек Црвене звезде Филип Младеновић је видно разочаран због пораза од кинеског Јиангсуа напустио терен на којем се одиграо овај пријатељски меч. Свестан је да су он и његови саиграчи могли много више на овом мечу, да су стварали шансе и наиграли противника. Нажалост, крајњи резултат не показује реалнму слику стања током тих деведесет минута.
Бићу директан, ово је из мог угла гледано најабоља утакмица коју смо одиграли од доласка у Анталију. Немам праве речи да вам опишем како се осећам. Опет пенал, као да смо уклети, а спорну ситуацију код другог гола не желим ни да коментаришем – евидентан офсајд. Радује ме наша игра, стварали смо шансе али једноставно није могла да уђе у гол противника – испражњен након новог пораза коментарисао је Младеновић.
Оптимизам не напушта нашег новајлију. Зна да се и из оваквог пораза могу видети оне добре стране.
Остаје нам да извучемо поуке. Наредне мечеве уТурском морамо искористити како бисмо се спремили за најважније штоследи а то је наставак шампионата и дуели у Суперлиги који ће бити много тежи од просечног пријатељског сусрета.
Адаптација на велики клуб попут Црвене звезде за Младеновића није представљала посебан проблем.
Задовољан сам и најмањим детаљима у свом новом клубу. Кад имате сјајне услове за рад, квалитетне саиграче и добар стручни штаб на вама је само да дате све од себе и „изгинете“ за грб који носите. Физички сам се добро спремио и нема разлога да на крају не испадне све добро – оптимиста је леви бек црвено-белих.

Претходни текстЈиангсу бољи од Звезде
Следећи текстЗлато за Герасименка на Светском Купу