Пешић одржао предавање

44

У Београду је данас отворен 12. Међународни мини баскет турнир. Млади кошаркаши из свих делова Србије имали су прилику да се друже и одиграју велики број утакмица.

Ова традиционалана манифестација имала је и едукативни део. Млади тренери присуствовали су предавању које одржао стратег нашег тима Светислав Пешић. Трофејни стручњак говорио је о развоју младих играча и основим сегментима игре које они морају да савладају.
Пешић је истакао значај оваквог турнира.
– Овакве манифестеције су заиста сјајне, фантастична организација.  Деца се друже а поред тога и уче прве кошаркашке кораке. Драго ми је што имам прилику да млађим колегама пренесем своје знање. Они су кључни за напредак кошарке у Србији. Морамо пуно да улажемо у њих, али такође и да им помогнемо својим искуством. Потребно је стрпљење, ништа не може да се направи преко ноћи. Систем који се постави мора да се поштује.
Пешић се дотакао и тренутне ситуације у Звезди.
– Велика је ствар када се побеђује. Почели смо да пружамо боље партије и то је оно што је најбитиније.  Играчи су схватили да су на добром путу и идемо даље. Битно је да су и навијачи задовољни. Имамо три тешка гостовања и надам се да ћемо наставити овај тријумфални низ.

Претходни текстДруга победа у Новој години
Следећи текстЦрвено – беле у полуфиналу Купа против Визуре