Друга победа у Новој години

42

Нова година и „нека нова“ Црвена звезда. Препорођени изабраници Светислава Пешића остварили су и други тријумф у овој календарској години и на тај начин доказали свим нашим навијачима да праве игре од њих тек треба да очекујемо. Нова „жртва“ црвено-белих били су играчи подгоричке Будућности, а резултат од 63:57, односно мали број примљених поена је јасан диоказ колико су напредовали пре свега у одбрамбеним сегментима игре.

Почело је веома фуриозно. Серијом од 8:0 сјајно је отвортен дуел 15. кола регионалне АБА Лиге који је због организације Европског шампионата одигран у Железнику.  Најбоље је меч отворио Петар Поповић. Од Звездиних десет поена, он је био стрелац шест. Будућност је скоро пет минута од почетка игре у Железнику била на „нули“, све док Алекса Поповић није положио лопту уз фаул.
Црвено-бели нису стекли још убедљивију предност само због лоше реализације слободних бацања (3-10 у првом делу). Максималну предност наш тим је имао пред крај прве деонице – 19:8. Могли смо и до плус 12, али је Сава Лешић код резултата 30:20 промашио „чисто“ закуцавање. Пешићев тим успео је јаком одбраном да Будућност у првом полувремену сведе на само 22 поена – 10 у првој и 12 у другој четвртини.

Звезда је током читаве треће деонице успевала да задржи противника између десет и шест поена, а након 30 минута предност је износила 48:40. Ништа током утакмице није наговештавало узбудљив финиш, али је он ипак виђен у предграђу. Успевала је Звезда све време да чува предност стечену на почетку, али је онда пред крај меча стала.
Будућност је серијом 9:0 успела да изједначи 53:53, чак је и Хасан Ризнић промашио зицер за прво вођство Црногораца. Омар Томас је преузео одговорност, баш као у Вршцу, и 40 секунди пре краја погодио тројку за 59:55. Све је било готово, а тачку на победу ставио је закуцавањем најефикаснији играч домаћег тима Сава Лешић (13 поена).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милутиновић 4, Лешић 13, Човић 7, Томас 10, П. Поповић 8, Лазић, Цветковић, Илић 9, Суботић 4, Николић, Б. Поповић 6, Васић 2.
БУДУЋНОСТ: Крстовић 6, Витковац, Дубљевић 10, А. Поповић 9, Андерсон 15, Михаиловић 4, М. Поповић, М. Милошевић 6, Ивановић 5, Ризвић 2, Болдин, Н. Милошевић.

Претходни текстЦрвено – беле спремне за пут у Италију
Следећи текстПешић одржао предавање