Звезда поражена у дербију

65

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 13. колу регионалане АБА лиге од екипе Партизана 85:67. Звезда је добро отворила 206. вечити дерби, али млади тим није имала снаге да са таквом игром настави до краја па је тријумф однео највећи противник.

Црвено-бели су веома мотивисано ушли у меч. Око 100 наших навијача у хали „Пионир“ било је после само неколико минута на ногама. Човић је бацио одличан пас а Милутиновић закуцао лопту у кош. Чинило се да ће то бити Звездино вече.
Агресивна игра нешег тима није дозвољавала Партизану да озбиљније припрети у тим тренуцима. Данак снажном почетку, платили су центри. Миле Илић и Петар Поповић веома брзо су ушли у проблем са личним грешкама, па је Светислав Пешић морао у ходу  да мења концепцију игре. Друго полувреме донело је бољу представу  вечитог ривала. Наши играчи само на моменте успевали су да понове изадње са почетка утакмице. Играло се на махове. Иако је водио, Партизан није успео да преломи сусрет све до последњих пет минута игре. Звезда је дошла на минус од десет поена разлике, промашила неколико отворених шутева, али и даље парирала. Када се чинило да ће се ући у неизвесну завршницу прорадио је Драган Милосављевић. Млади бек Партизана  је у интервалу од три минута погодио пет тројки и решио питање победника. Велика жеља оковала је руке нашим играчима који нису могли да одрже јак интензитет током читавог сусрета.

Милосављевић  је уједно био и најефикаснији играч меча са 23 убачена поена. У нашој екипи бољи од других био је новајлија Омар Томас са 12 постгигнутих кошева. Американац је на дебију показао да ће бити велико појачање за Звезду.
Тренер црвено-белих разлоге пораза види у лошој одбрани.
– Били смо солидни на почетку имали интензитет и велику жељу. Пали смо у одбрани у наставку и дозволили ривалу да нас лако савлада. Морамо много да радимо како би напредовали из меча у меч из тренинга у тренинг. Очекујем да у новој години остваримо много више победе. Верујем у овај тим– истакао је трофејни стручњак.


 
Партизан- Ц. Звезда 85:67 (16:22, 27:14, 19:15, 23:16)

Дворана: „Пионир“, Гледалаца: 4500. Судије: Дожај (Словенија), Војиновић
(Србија), Анзуловић (Хрватска).

Партизан: Лоу 11, Кецман 10, Радуљица 7, Миљеновић 3, Лучић 15, Милосављевић 23, Катић 6, Бешовић, Божић 2, Чакаревић 8, Ђекић, Ањђушић.
Црвена звезда: Човић 4, Цветковић, Илић 8, Лазић 2, Недовић 7, Лешић Суботић 6, Николић 2, Томас 12, Милутиновић 11, Б. Поповић 5, П. Поповић 10.

Претходни текстМарић најбољи сениор
Следећи текстЗвезда остала без полуфинала