Пораз у Загребу

27

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 11. колу регионалне АБА лиге од екипе Цибоне 87:73. После солидног издања против Макабија изабраници Светисалва Пешића пружили су веома слабу партију и забележили девети поразу у овом такмичењу.

Црвено-бели држали су резултатски егал само у првој деоници меча. Цибона је сигурном игром повећавала разлику из минута у минут да би на полувреме отишла са чак 19 поена предности. У тим тренуцима сусрета  одлични су били Рудеж и Чејс . Летошња појачања Загрепчана погађали су отворене шутеве и диктирали темпо игре. Звезда није успевала да дође до свог стила игре, недосталајо је концентрације. Много промашених слободних бацања и чак 21 изгубљена лопта одвели су наше кошаркаше у убедљив пораз. „Цибоси“ су у једним тренутку имали и плус од 22 поена. Бољи од осталих у редовима црвено-белих био је Бојан Суботић. Он је сусрет завршио са 11 постигнутих кошева. Меч у Загребу била је прва званична утакмица Николе Васића у новој екипи. Искусни шутер убацио је осам поена за 22 минута у игри. 

Цибона је у ову утакмицу  ушла агресивно. Ми се нисмо снашли, а они су добили на сигурности. Из добре одбране изашао је и виско процента шута– истако је Светилсав Пешић тренер нашег тима.

Цибона-Црвеа звезда 87:73 (22:17, 30:16, 19:20, 16:20)
Дворана: „Драженов дом“. Гледалаца: 1500. Судије: Болтаузер, Петак, Јавор (Словенија).
Цибона: Чејс 13, Зубчић 14, Барбур 11, Лалић 4, Розић 9, Сутон 4, Рудеж 13, Марчинковић, Харепер, Жижић 8, Кус 6, Ковачевић 5.
Црвена звезда: Лазић 9, Суботић 11, Милутиновић 5, Б. Поповић 8, П. Поповић 2, Цветковилћ 6, Марковић, Илић 6, Недовић 3, Лешић 7, Николић 8, Васић 8.

Претходни текстПо рецепту са Врачара
Следећи текстЗвезда поражена од Војводине