Звезда прославила 20 година од Токија

57

Тачно пре 20 година црвена звезда засијала је свом својом снагом. Остварила је оно што ни једном намшем клубу до дана данашњег није пошло за руком. Постала је првак света!

На свечаности која је овим поводом уприличена у ВИП ложи „Пет звездиних звезда“, појавила су се многа Звездина имена и сви они заједно евоцирали су успомене на величанствен догађај.

Легедна црвено белих Драган Џајић истакао је да би волео да један наш клуб у скоријој будућности понови овај успех, али да би у тренутним околностима требало поставити реалне циљеве.
Срећан сам што и 20 година касније тријумф из Токија има вредност и надам се да ћемо у будућности успетида га поновимо. Сви који се сећају те утакмице знају да је у нашем тиму било неколико играча који су у Барију освојили титулу европског првака.

Владица Поповић је тада водио тим чији успех до сада ни један клуб са наших простора није успео да понови.
Бити тренер Црвене звезде је привилегија, али и највећа могућа одговорност. Оно што је за друге успех, за црвено беле је обавеза. Озбиљно смо се спремали за меч против Кола Кола, тако да сам ушао чак у Мадрид да „скенирам“ јужноафриканце – присетио се трофејни тренер.


Претходни текстНемоћ пред моћним Скаволинијем
Следећи текстПо рецепту са Врачара