Човић одговарао на питања навијача

59

Председник Црвене звезде господин Небојша Човић, како би остварио што бољу комуникацију са навијачима, одговорио је на питања симпатизерa црвено-белих. Интересовање је било велико, па је на адресу нашег клуба стигло преко 200 питања.  Ево неких оговора:

Да ли ће и када бити појачања и ко су играчи које можемо да доведемо ?
Свакодневно се ради скаутинг великог броја играча. Крајњу одлуку да ли је неко интересантан и да ли ће представљати право појачање доноси искључиво тренер Светислав Пешић. Након тога менаџмент клуба склапа коначни договор, у смислу финансија и материјалних могућности. Тако је било и код довођења Морисона, Бојана и Петра Поповића, тако ће бити и у будуће. Конкретних имена у овом тренутку нема, зато што нема коначних предлога од стране струке. Наш тренутни концепт је да се ослањамо на домаће играче, дамо им шансу да напредују а они нам врате у наредном периоду. Хоћемо тим који неће трајати само једну сезону, него ће нам омогућити континуитет разултата.
Да ли постоји могућност да Немања Бјелица дође на позајмицу?
Било је размишљања на ову тему, али Бјелица је потребан свом клубу. Контактирали смо Шпанце, али они нису прихватили ову опцију.
Да ли је тачно да је током лок-аута било разговора  са Дарком Миличићем?
Ја сам лично разоварао са Дарком, он ме је замолио да сачекамо коначну одлуку у вези са лок-аутом. Иначе, Миличић је изразио велику жељу да помогне Звезди у случају да се лок-аут није завршио. 
Да ли ће новац који је био намењен Морисону бити искоришћен за неку нову аквизицију?
То је оно о чему тренутно размишљамо. 
Да ли верујете да ће Звезда у наредним годинама играти Евролигу ?
Пред нама је пројекат који би требало да траје пет година. Да не верујем у циљ повратка Црвене звезде на стазе старе славе, у духу њене традиције, никада се не бих упуштао у ово. Знам да има много оних који нам дају подршку и верују у нас. Али живимо у Србији и има и оних који ће се трудити да омаловаже наш рад  и покушају да нас спрече да остваримо тај циљ.
Шта је потребно  да Звезда почне боље да игра и побеђује?
Ред , рад, дисциплина, стрпљење и време. А нарочито поверење,  ништа не може да се уради преко ноћи  ништа не може да се догоди одмах и сад.
Који су циљеви ове сезоне, имамо ли шансе да се изборимо за учешће у Европи ?
У потпуности разумем жељу и глад за бољим резултатима. Оно што ћемо покушати , јесте да се кроз АБА лигу домогнемо Европе. У Купу Радивоја Кораћа и домаћем превенству наше амбиције су највише. Снагу да се носимо са највећим ривалом увек имамо, само морамо да радимо сваког дана да наша снага из дана у дан буде све већа. Пробаћемо да неђемо пречицу да се приближимо врху, али ћемо поштовати и они народну да све што је брзо може да буде и кусо.
Да ли је остварљиво  да Црвена звезда функционише без минуса, али и да се укључи у борбу за трофеје?
Ми тренутно функционишемо без минуса, али имамо проблем што из тог буџета морамо да обезбедимо и нормално функционисање клуба и у овој сезони, али и да подмирујемо обавезе из неких прошлих времена.
На колико је уговор са Црвеном звездом потписао Светисалв Пешић?
Сарадња са Пешићем је договорена на две плус једну сезону.
Да ли је могуће направити договор са навијачима који бојкотују АБА лигу?
Имао сам неколико разговора на ову текму са њима. За сада на жалост нисмо постигли договор о обустављању бојкота. Зејдно смо дошли до закључка да би имали више победа да су они уз нас, као и да пут у Европу води преко Јадранске лиге. Ја разумем ову њихову одлуку . Заједно само направили напредак и очекујем да се тако настави. Надам се да ћемо постићи још неке договоре, све у интересу Црвене звезде.

Претходни текстЗвезда жели на трон
Следећи текстЗвезда на правом путу