Звезда у четвртфиналу Купа Европе

45

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у реванш мечу осмине финала Купа Европе екипу Орадее са  8:6 ( 3:3, 2:1, 2:0, 1:2). Овом победом изабраници Дејана Савића оверили су пласман у четвртфинале овог такмичења. 

Атмосфера у СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ била је сјајна. Навијачи су испунили трибине до последњег места и на фер и коректан начин током читавог меча пружали подешку нашем тиму.
Звезда је успела да у другој деоници сусрета  дође до предности коју није испуштла до краја утакмице. Разигран је био искусни Југослав Васовић. Мрежу ривала затресао је три пута, али је почетком треће четвртине зарадио треће искључење и изашао из игре. Тада на сцену ступа Марко Аврамовић. Репрезентативац Србије преузео је улогу лидера и одвео свој тим до победе. Орадеа није успела озбиљније резултатски да се приближи до краја утакмице. Звезда је овом победом наставила своју европску причу.

Одиграли смо сјајан меч, имали континуитет у одбрани током целог сусрета. Ово је велика ствар како за Црвену звезду тако и за цео српски ватерполо. Остварили смо циљ који је на почетку био зацртан, али ја верујем у ове момке и знам да имамо квалитет да наставимо са добрим партијама – истакао је тренер нашег тима Дејан Савић.

Млади стручњак осврнуо се и на атмосферу у СЦ „Милан Гале Мушкатировић“.
Хвала „Делијама“ ово је моменат за памћење. Бодрили су нас током целе утакмице  и драго ми је да смо им вратили победом и пласманом у следећи круг Купа Европе.

Искусни Југослав Васовић и на овом мечу водио је свој тим до победе.
Направили смо велики успех. У овом тренутку мислим да смо квалитетнији од Орадее. Идемо даље, верујем да можемо да стигнемо до самог краја. Ми смо млада екипа и имамо простора  за напредак. Суђење није било на нивоу, морамо да стекнемо респект код арбитара, све ће то доћи временом. Хвала навијачима на сјајној подршци, уживао сам да играм у таквој атмосфери. Збиг оваквих тренутака и почињемо да тренирамо ватерполо– истакао је Васовић.

Претходни текстЗвезда победила у дербију
Следећи текстБронза за Герасименка на Светском Купу