Звезда победила у дербију

18

Одбојкаши Црвене звезда славили су у шестом колу ВШ Супер лиге. После 95 минута игре наши играчи победили су вечитог  ривала Партизана са 1:3 ( 25:14, 21:15, 18:25, 16:25).
Звезда је наставила сјајну серију тријумфа , али на почетку поново није блисатала. Изабраници тренера Жељка Булатовића одиграли су слабо први сет.  Грешке су исправили  у наставку, па су до краја доминирали. За разлику од Супер купа и велике борбе у пет сетова, наши играчи нису дозволили Партизану ни у једном тренутку да се озбиљније резултатски приближи. Црвено-бели везали су шесту узастопну победу и на паузу због репрезентативних обавеза (Светски куп у Јапану) одлазе са максималним учинком.

Поновили смо грешке из предходних мечева и поново изгубили први сет. Млада смо екипа па је очекивано да играмо са пуно осцилација. У наставку смо пружили солидну партију и однели заслужену победу. Дерби је  меч са пуно набоја и зато је овај тријумф увек мало слађи. Пауза ће нам  добро доћи, имамо неколико повреде и надам се да ћемо и у наставку сезоне пружати добре партије– истако је тренер нашег тима Жељко Булатовић. 
Млади техничар Михаило Митић на окипљање репрезентације одлази  са победом у дербију.
Велика је ствар тријумфовати у оваквој  утакмици. Одлично је што смо успели и други пут ове сезоне да надиграмо Партизан. Чињеница је да лоше почињемо мечеве, али мислим да тај први сет не значи превише, то се показало и на овом сусрету. Забележили смо шесту узастопну  победу и сада мирно очекујемо паузу и мотивисано улазимо у наставак сезоне– завржио је капитен Митић.  
Партизан-Црвена звезда 1:3 (25:14, 21:25, 18:25, 16:25)
Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 350. Судије: Зорица Бјелица и Борис Коларевић.
Партизан: Минић 16, Поповић, Пешут 7, Брђовић 2, Самарџић, Николић 9, Мијаиловић 16, Љубичић 7, Јокановић, Жарковић, Булатовић 4, Илић (либеро).
Црвена звезда: Околић, Перић 1,  Пајић, Стоиловић 9, Копривица 12, Милутиновић 9, Јаковљевић, Митић 2, Петковић 15, Целић 9, Буцуљевић, Вујић (либеро).

Претходни текстИ дерби у победничком низу
Следећи текстЗвезда у четвртфиналу Купа Европе