Кошаркаши поклонили инкубатор

34

Кошаркаши Црвене звезде посетили су данас београдски Институт за неонатологију и том приликом донирали  инкубатор марке „Исолете Ц200“. Средства су прикупљена од улазница које су навијачи нашег клуба купили за меч између Црвене звезде и Бајерна. Спектаклу у дворани „Пионир“ присуствовало је преко 7.000 људи.

Давор Ристовић директор нашег клуба захвалио се свима на овом хуманом гесту.
– Велико ми је задовољство што смо учествовали у овој акцији, и успели да стигнемо до крајњег циља. Наша школа кошарке позната је као једна од најбољих у Европи. Ми учествујемо у васпитању деце, и заједничи задатак свих нас је да помогнемо колико можемо. Играчи неће да причају много јер су све рекли на терену– истакао је Ристовић.

Млади играч Црвене звезде Сава Лешић најавио је наставак хуманитарних активности. 
– Драго нам је што смо помогли у овом пројекту. Хвала навијачима што су купили карте и направили сјајну атмосферу против Бајерна. Ово је само једна акција у низу, трудићемо се да наставимо овако–  рекао је Лешић. 
Никола Марковић осврнуо се на позитивну енергију коју су успели да из „Пионира“ преточе у хуман гест.
– Наши навијачи нам дају велику снагу како на терену тако и ван њега. Ми смо на овај начин желели да ту снагу дарујемо онима који данас воде херојску борбу за живот, а сутра ће нас све заменити на терену, трибинама или у било којој другој сфери живота– завршио је Марковић.

Запослени на  Институту за неонатологију захвалили су се свима из клуба на подршци. Позвали су и остале спортске колективе да помогну на исти начин.
– Хвала овм младим људима за сваки кош, скок и рампу. Изненађена сам што је акција овако прошла. Уложено је пуно талента и труда. Били смо узбуђени што је хала  тако пуна, и што су навијачи лепо расположени– рекла је директор Института за неонатологију проф. др Нивеска Божиновић Прекајски. 

Инкубатор је свечано уручен, а капитен Миле Илић залепио је плочицу са именом Црвене звезде у знак сећања на овај хумани чин. 
Током непуна два месеца колико траје ова акција, прикупљена су средства за куповину 90 инкубатора. У Србији траје битка за све храбре људе. Траје битка за живот. Траје битка за бебе!
 

Претходни текстЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БАНАТ 1:0 (0:0)
Следећи текстУбедљиви против Естонаца