ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БАНАТ 1:0 (0:0)

53

СТАДИОН: Црвене звезде. ГЛЕДАЛАЦА: СУДИЈЕ: Срђан Обрадовић (Јагодина). СТРЕЛЦИ: Евандро у 90 (п).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Весић, Димитријевић, Лазовић, Мезенга (од 69. Калуђеровић), Евандро, Ади, Вилотић (од 49. Ћосић), Рељић, Стојковић (од 66. Петковић), Вешовић, Ковачевић.
БАНАТ: Кнежевић, Зоњић, Пешић, Костић, Јеремић, Цаврић, Самарџић (од 57. Ђуровић), Ристовић (од 65. Антанасијевић), Чаврић (од 72. Рнић), Вуковић, Милојевић.

Драматично вече на Маракани. Звезда је изборила пролаз у четвртфинале Купа и то је учинила са Ли Адијем на голу, десет играча на терену и  поготком Евандра из пенала у судијској надокнади времена! Прволигаш Банат показао се као изузетно тврд орах, толико тврд да је било неопходно играти 95. минута како би се разбио.
Прво полувреме прошло је скоро без иједног узбуђења. У првих десет минута гости су чак два пута запретили, док наши играчи нису успевали ништа конкретно да ураде у шеснаестерцу Баната. Јесу доминирали, држали лопту, али ништа више од тога. Фалио је завршни пас и то је заправо било хронично стање у које су упали црвено-бели у првих 45 минута.

Почетак другог полувремена није превише обећавао. Тек по неки пробој и полушанса, попут оне из 54. минута када је Мезенга главом покушао да надмудри голмана Кнежевића,те прилике које је уследила осам минута касније када је шутирао Евандро. Звездин тренер Роберт Просинечки био је принуђен на измене. Промене су донеле чвршћу и донекле организованију игру, али и даље су фалиле шансе, односно недостајао је гол.

А у 75. минуту потпуни шок. Голман Весић је на 25 метара од свог гола избоксовао лопту и фаулирао Јеремића. Судија је показао црвени картон, што је уједно значило да је Звезда остала без голмана на овом мечу, јер је наш тренер до тог момента већ извршио три измене, те је голманске рукавице навукао Ли Ади! Иза фудбалера Звезде и Баната већ је било одиграних 90 минута, те се чинило да су пенали неизбежни. Међутим, један од гостујућих играча играо је руком у казненом простору, судија је показао на белу тачку, а прецизан је био Евандро. Све се то догодило на само неколико секунди од коначаног судијског звиждука.

Претходни текстМладе снаге у Звезди
Следећи текстКошаркаши поклонили инкубатор