Звезда поново пала у Подгорици

44

Будућност- Црвена звезда Београд 79: 64 (17:23, 22: 23, 28: 5, 12: 13)  
Дворана: Морача. Гледалаца: 1500. Судије: Пукл, Јершан, Петек (Словенија). 
Будућност: Михаиловић 4, Милошевић, Вучевић 16, Витковац 4, А. Поповић 8, М. Поповић 8, Божовић 6, Крстовић 3, Дубљевић 14, Ивановић 5, Андерсон 11. Није играо Ђукановић.
Црвена звезда Београд: Цветковић 2, Суботић 15, Морисон 3, Милутинивић 13, Поповић 5, Човић 7, Марковић, Илић 4, Лазић 3, Недовић, Радетић. Није играо Лешић.

Кошаркаши Црвене звезде Београд поражени су у другом колу регионалне АБА лиге. Екипа Будућности потпуно је надиграла наш тим и на крају убедљиво славила резултатом 79:64. Игледа да је „Морача“ неосвојива тврђава за црвено- беле. Ни после седам година нисмо успели да из Подгорице однесемо бодове.
Црвена звезда је током првог полувремена деловала доминантно. Изабраници тренера Пешића у једном тренутку имали су чак и 11 поена предности. Човић је одлично водио игру, док је неколико погодака  везао расположени Суботић. Подгоричани у првом полувремену нису успевали да погоде отворене шутеве, али су спречили  Звезду да тај део игре заврши са убедљивијом предношћу. У наставку, потпуни суноврат наше екипе. Обистинило се страховање Светислава Пешића. Један од његових основних услова, да у игри нема осцилација, кошаркаши нису успели да испуне. Игра се потпуно распала. Будућност је успела да преломи утакмицу, доминирао је Никола Вучевић. Млади центар је забележио 16 поена и 18 скокова. Био је нерешива енигма за наше играче. Колико је било бледо издање у наставку говори податак да су у трећој четвртини Пешићеви момци постигли само 5 поена. Звезда је на крају успела само да ублажи пораз. Посебно лоше вече имао је неровзни Адам Морисон. Американац није био на свом нивоу. 

Светислав Пешић није био задовољан издањем своје екипе,  али ни критеријумом суђења.
– Евидентно је да имамо проблеме у игри. Поново смо показали два лица. У другом делу потпуно смо пали и допустили ривалу да нас лако савлада. Довољно сам интелигентан и искусан да се не вадим на судије, али било нам је тешко да се навикнемо на њихов критеријум. Техничким грешкама хтели су да нас васпитају, а то је наша унутрашња ствар. Морам да истакнем да то заиста није било у реду и обавићу разговор са својим играчима да се то убудуће не понавља–  констатовао је искусни стручњак.   

Претходни текстОдличан старт Јевремовићеве на Шампионату света
Следећи текстКосановић за други тријумф црвено-белих