Пријатељски реми Локoмотиве и Звезде

31

Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено са бугарском Локомотивом из Пловдива – 2:2. Стрелци Евандро и Ћосић. Два пута су црвено-бели стизали предност домаћина у „отвореном“ пријатељском мечу, иако су контролисали игру, често нападали и могли да постигну још који гол.
Испоштовао је Звездин тренер 85. рођендан домаћег клуба и извео на терен екипу углавном састављену од играча који почињу утакмице домаћег првенства. Међу њима је од почетка пружио шансу и Николи Игњатијевићу и Марку Вешовићу.

Домаћи фудбалери, које с клупе предводи бивши Звездин фудбалер Драган Канатларовски брзо су обрадовали своје навијаче, међу којима је био и легендарни бугарски фудбалер Христо Стоичков. Рибеиро је у 21. минуту прихватио лопту, неометан притрчао на двадесетак метара од Бајковића и прецизно шутирао између Уроша Ћосића и повратника у тим Николе Игњатијевића.
Примљени гол је мотивисао Звездине фудбалере да заиграју боље, па су после неколико добрих Вешовићевих продора повели голом Евандра. Сјајно је Бразилац „заломио“ противничког голмана, послао га „у празно“ и неометан погодио празну мрежу са неколико метара од десне стативе. Нападач домаћих Тодоров поново је довео свој тим у вођство у 58. минуту, пошто је неометан протрчао иза леђа Игњатијевићу и у дуелу „један на један“ лако савладао младог Милоша Весића.
Могли су црвено-бели после пар минута до изједначења. Чаушић је остао сам на  шест метара од противничког гола, могао да бира где ће да шутира и погодио голмана бугарског тима. Ново изједначење Црвеној звезди донео је Урош Ћосић. Мезенга је прихватио лопту после центаршута Петковића, из непосредне близине шутирао право у голмана, после чега је лопта дошла до Ћосића, који је поставио коначних 2:2.

Претходни текстГерасименко освојио златну медаљу на Светском Купу
Следећи текстПешићева три услова за победу