Герасименко освојио златну медаљу на Светском Купу

40

Дмитриј Герасименко репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде у категорији до 90 килограма освојио је данас златну медаљу на Светском купу у Бакуу у Азербејџану и тиме остварио највећи успех када су у питању такмичења у оквиру Светских купова.

Тријумф нашег јудисте Дмитрија Герасименка уједно је и највећи успех у богатој историји нашег клуба- Џудо клуба Црвена звезда.
Герасименко је на Светском купу у Бакуу одлично отворио такмичење и ефектно,  ипоном, у првом мечу победио Украјинца Вадима Синјуавског  ( 17. на светској ранг листи), а затим истим резултатом и  Руса Јурија Панасенка.
Српски репрезентативац је у у полуфиналу резултатом 10:0 (ипон) савладао одличног домаћег такмичара шаШина Гахраманова (Азербејџан) чиме је отворио пут ка борби за златно одличје.
У финалном мечу наша узданица ДмитрИЈ  Герасименко је јасно демонстрирао да је неприкосновен у категорији до 90 килограма. Ипоном је савладао руског репрезентативца и борца светске класе, Мурата Гасијева чиме се  још једном златним словима уписао у историју српског спорта.
Пресрећан сам оствареним успехом. Драго ми је да ће ова златна медаља  обрадовати све у Србији  а наравно нарочито навијаче наше Црвене звезде. Овим тријумфом потврдио да сам све ближе групи оних спортиста који ће учествовати на Олимпијским играма у Лондону. Пре свега бих желео да се захвалим првом човеку ЏК Црвена звезда,  Ивану Тодорову без чије подршке не бих могао да остварим овако врхунске резултате – истакао је ДмитрИЈ Герасименко.

Претходни текстЗвезда у осмини финала Купа Европе
Следећи текстПријатељски реми Локoмотиве и Звезде