Хемофарм на премијери

39

Кошаркаши Црвене Звезде Београд у суботу 8. октобра (18.00 часова) отварају такмичарску сезону. Црвено- бели се у 1. колу регионалне АБА лиге састају са екипом Хемофарма у дворани „Пионир“.
Ова утакмица представља почетак новог поглавља у историји нашег клуба. На Малом Калемегдану одржана је прес конференција уочи дела са Вршчанима. 

– Ова утакмица разликоваће се од претходних, током дугог приремног преиода. До сада смо кроз мечеве тренирали, али и селектирали екипу. Биће ово веома тежак сусрет, екипа Хемофарма иако подмалђена, али и са неколико искусних играча, поседује завидан кавлитет – истакао је тренер нашег клуба Светислав Пешић. 
Трофејни стручњак дотакао се снаге ривала у АБА лиги, али није желео да конкретно процени шансе свог тима у овом такмичењу.
– Лига је генерално гледано веома јака. Тимови који се такмиче у Европи отишли су корак даље у односу на прошлу сезону. Али, ни остале екипе нису за потцењивање. Ми смо у тој групи. Још је веома рано за било каква предвиђања поводом пласмана. Нисам тренер који прогнозира резултате, ја их стварам – у свом стилу ће Пешић.
На крилима дивног амбијента и убедљивог тријумфа против Бајерна расте оптимизам пред премијеру са Хемофрамом.
– Вршчани заслужују респект. Ми морамо да будемо мотивисани као против Немаца, уз максималну концентрацију током целог меча – закључио је Светислав Пешић.

Директор црвено- белих Давор Ристовић верује да ће у суботу навијачи до последњег места испунити „Пионир“. 
– Ми смо на новом почетку, увертира против Бајерна била је сјајна, обећавајућа. Сви који су привржени нашем клубу са нестрпљењем очекују такмичарска искушења. Нека у што већем броју дођу да нас подрже, ми ћемо им се захвалити добром игром – поручио је Ристовић.         
Иначе, кошаркаши Црвене звезде Београд добили су и првог спонзора уочи почетка нове сезоне. Црвено- белој породици прикључила се компанија „БС Инвестмент груп“, на чијем челу је директор Бранко Станојевић.
– Препознали смо тренутак да финансијски помогнемо клубу у којем сам некада тренирао кошарку. Србији је потребна јака Звезда, да деца здраво одрастају уз спорт. Верујемо у тренера Пешића и његове момке – нагласио је Станојевић након церемоније потписивања уговора.
У име КК Црвена звезда Београд директор Давор Ристовић ставио је потпис на уговор.
Значи нам подршка, верујем да ће ово бити пример многим компанијама да крену истим путем. 

Претходни текстНаши играчи на ширем списку за Светски Куп
Следећи текстЗвезда савладала Раднички