Делије носиле Звезду до победе

74

Кошаркаши Црвене звезде су веома убедљиво савладали екипу минхенског Бајерна – 80:55. Пун Пионир, распеване делије, сјајна кореографија, атмосфера за памћење, као у нека стара трофејна времена.

Посебну димензију овом кошаркашком спектаклу дала је хуманитарна акција „Битка за бебе“, која је у потпуности успела. Одзив навијача био је сјајан, преко 7000 гледалаца окупило се у дворани Пионир, па је извесно да ће бити сакупљена солидна сума новца од које ће моћи да се купи инкубатор.

Црвено- бели направили су сјајну увертиру пред почетак нове сезоне. Наши играчи диктирали су темпо током целе утакмице, док су гости из Немачке само на моменте успевали да им парирају. Средином прве четвртине изабраници Светсилава Пешића дошли су до двоцифрене предности, коју нису испуштали до самог краја сусрета. Најефикаснији у екипи Звезде био је новајлија Адам Морисон, који је убацио 17 поена, од тога једну тројку. Иако пријатљска, утакмица је била пуна набоја, па је после једног дуела са Радосављевићем средином четврте четвртине борбени Американац искључен.

Звезда је била силно мотивисана, играла је веома чврсту и агресивну одбрану за коју Бајерн није имао решења. Плеј Филип Човић нанизао је 10 поена, уз највећи индекс корисности- 17. Вредан помена из редова Бавараца био је немачки репрезентативац Филип Шветхелм, са 12 постигнутих поена.

Стратег црвено- белих Светислав Пешић био је веома задовољан након сигурне победе.
– Ово је била веома важна утакмица за нас, не само због тријумфа, већ због прилике да одмеримо снагу са овако искусном екипом. Играчи нису губили стрпљење, а ношени публиком и дивним амбијентом са пуно енергије одиграли су одбрану. Била је ово права припрема за први званични дуел у сезони, који нас против Хемофарма очекује већ у суботу. Навијачи су нас поздравили, ми им узвратили, можда се чак у појединим моментима и „превише“ навијало, па због тога захвалност колеги Дирку Баверману што је изнео утакмицу до краја.

Црвена звезда Београд- Бајерн 80 : 55  (26:11, 17:22, 17:9, 20:13)
Цвена звезда Београд : Човић 10, Цветковић 6, Марковић 9, Илић 6, Лазић 5, Недовић 6, Суботић 6, Радетић 2, Морисон 17, Милутиновић 4, Поповић 9. Нису играли : Смиљанић, Тубак, Лешић и Николић.
Бајерн : Валас 11, Хаман 1, Шветхелм 12, Нађфеј 1, Хол, Фостер 3, Радосављевић 9, Хензброу 2, Грин 8, Јагла 8, Боумптје.

Претходни текстБразилци се распуцали у Такову
Следећи текстЗвезда креће из „Језера“