Човић председник КК Црвена звезда

89

Први и вероватно најтежи корак ка стабилизацији и толико жељеним трофејима Црвена звезда је направила. Небојша Човић, творац ФМП–а, нови је председник Црвене звезде која је добила нову Скупштину од 35 чланова и Председништво од седам и тако практично отворила нову страницу у богатој историји.

Пре само неколико месеци говорило се о ликвидацији, а већ данас о борби за титулу. Али, то је Црвена звезда!!! 
Око 18 часова на вратима Медија центра на Маракани створила се гужва, сви су чекали у реду да попуне приступницу Црвеној звезди и одмах потом добијали чланску карту. Центар збивања се потом преселио иза затворених врата, где су нови и стари чланови клуба (њих 188) бирали Скупштину трофејног клуба. Само су се повремено чули аплаузи, што је јасно говорило да све тече у најбољем реду.

Већ после 20 минута први део, био је завршен – Црвена звезда је добила нових 35 чланова Скупштине. Како се могло чути, сви су изабрани без гласа против, односно само је неколико чланова било суздржано. Уследила је пауза од 15 минута, а затим поново иза затворених врата одржана је Скупштина трофејног клуба у новом сазиву. Живорад Анђелковић је председник Скупштине.
Истовремено, одлучено је да се клубови Црвена звезда и ФМП неће фузионисати, барем не још увек, већ ће Звезда тиму из Железника дати име и играче, а за узврат добити новац и све капацитете клуба из предграђа. Уговором о пословно техничкој сарадњи и реорганизацији одлучено је да ФМП промени име у КК Црвена звезда Београд, док ће стара Црвена звезда у наредним годинама бити у реорганизацији и реструктуирању.

Пословни менаџер Црвене звезде, која се неће такмичити, је Мирко Павловић. На Скупштини је утврђено да Звезда дугује око 14 милиона евра. Кошаркаши Црвена звезде Београд играће утакмице у Пиониру, а тренирати у Железнику, а такође, играће НЛБ лигу наредне сезоне.
Председник нове Црвене звезде, Небојша Човић, истакао је да се и даље воде преговори са Светиславом Пешићем и замолио медије за стрпљење.

Претходни текстУ Суботицу по бодове и прекид традиције
Следећи текстБекрић отпутоавао на Универзијаду