У Суботицу по бодове и прекид традиције

23

Сезона у коју Црвена звезда улази са великим очекивањима може да почне! Црвено-бели првенство почињу у недељу дуелом са Спартаком у Суботици. Изабраници Роберта Просинечког на овај медган одлазе са жељом да прекину неугодну традицију која их већ година прати на старту првенства (два старта са победом у последњих десет година), те и да тако направе најбољу могућу увертиру у одлучујућу рунду квалификација за Лигу Европе, који играју у четвртак на Маракани против француског Рена.

– Најгоре је кад сте на дугим припремама и само тренирате. Утакмице су, ипак, нешто друго и сви у клубу се радујемо почетку борбе за бодове. Осим тога време је да Звезда коначно победи на старту првенства и разбије ту лошу традицију – рекао је Просинечки.
Он је додао да његов тим у Суботици очекује изузетно тежак меч, јер је ривал једна од пет најбољих екипа у Србији и да ће бити веома тешко да се избори победа.
– Наше амбиције су јасне, у сваком мечу желимо да доминарамо. Уверен сам да смо квалитетнији од Суботичана, али исто тако знам да нам неће бити лако, пошто они имају неколико веома искусних и квалитетних играча. Имају једног репрезенттатвца, брзи су, имају добру контру и полуконтру. Пролетос су нас намучили на Маракани. Иако их нисмо победили била је то једна од најбољих утакмица које смо одиграли, јер смо од 0:1 преокренули на 2:1, створили много шанси, извели 20 корнера и апсолутно доминирали.
Црвено- бели ће у Суботици играти без Бразилац Евандра који се још није опоравио од повреде рамена зарађене у првом мецу са Вентспилсом.
– Евандро је много боље, али неће путовати у Суботицу. Видећемо како ће бити његово стање уочи меча с Реном, али здравље је најважније и нећемо ништа форсирати. Против Спартка сигурно неће играти ни Ли Ади. Он тренутно вредно ради, али још није на нивоу који је потребан за испуњавање професионалних захтева – објаснио је Просинечки.

Оптимизам уочи дуела у Суботици изразио је и млади репрезентивац Србије Дарко Лазовић, који је током конференције за медије добио велики комплимет од тренера. Просинечки је, наиме, за Лазовића рекао да је „престао да буде таленат и да је постао играч“.
– Неће нам бити лако. Два пута у прошлој сезони Спартак нас је прилично намучио. Спремни смо, међутим, да поновимо добру партију из реванш меча против Вентспилса и победимо. Тај тријумф од 7:0 много нам је значио на плану сампоуздања и сада желимо д наставимо серију – закључио је Лазовић.
Утакмица – Спартак – Црвена звезда игра се у недељу од 17. 30 часова на Градском стадиону у Суботици.

Претходни текстКарте за Рен у продаји од понедељка
Следећи текстЧовић председник КК Црвена звезда