Борба се наставља

35

Кошаркаши црвено-белих поразом од загребачке Цедевите (98:95) нису искористили прву од три шанесе за опстанак у регионланој НЛБ Лиги. Морали су изабраници Михајла Увалина да реализују убедљиву предност коју су имали током читавог сусрета у дворани „Сутинска врела“, међутим све то је „прокоцкано“ у последњим минутима меча.

 
Дуел у Хрватској је почео баш онако како су прижељкивали сви љубитељи клуба са Малог Калемегдана. Звездини „клинци“ су се растрчали по терену, бриљирали су Лешић, Недовић, Радосављевић, али и рековалесцент Борис Бакић, а на велику паузу се отишло са два поена предности за црвено-беле (41:43).
Други период игре је донео исту слику на терену. Наставили смо да погађамо кош ривала, Недовић је контролисао све конце игре на паркету и уместо да рутински приведемо меч крају на површину су „испливале“ почетничке грешке наших момака. Домаћијни су искусно смањивали нашу предност и увели дуел у неизвесну завршницу у којој нисмо имали превише шансе. „Џелат“ Црвене звезде био је Дамјан Рудеж који је тројком поставио коначан резултат сусрета и одузео нашим момцима драгоцене бодове у борби за опстанак.
Не треба много туговати због пораза у хрватској престоници јер нас у наредних седам дана очекују пресудне битке за опсатанак у регионалној елити. Олимпија нам долази у госте 12. марта, док је последљи дуел лигашког дела НЛБ Лиге заказан за 15. март и гостовање Загребу.

Претходни текстЦрвено – беле на корак до полуфинала
Следећи текстПросинечки промешао „карте“ за Јагодину