Просинечки промешао „карте“ за Јагодину

32

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки уверен је да ће његова екипа отићи у среду на мегдан Партизану са скором од три „пролећне“ победе. Да би тако и заиста било црвено-бели морају сутра (13.00) да победе Јагодину. Биће ово прво гостовање нашег тима у наставку сезоне. Играчи Звезде данас у 17.30 крећу пут Јагодине, тачније Параћина где ће провести ноћ уочи овог сусрета 18. кола Јелен Суперлиге.


Очекивања су увек иста. Знам колико нам је Јагодина задала проблема у првом делу сезоне и због тога очекујем тежак меч, а надам се да ће он бити одигран на добром терену. Победа против Инђије нам је добро дошла због самопоуздања. Наравно да у Јагодину идемо да победимо – рекао је на конференцији за новинаре у медија центру на Маракани Роберт Просинечки.
Наш тренер је одлучио да промеша „карте“ за овај дуел. У односу на претходна два меча, биће чак седам нових стартера, међу којима и Милан Вилотић, који се пре месец дана ставио на располагање тренеру, после вишемесечне борбе за тумороидним ткивом. Дакле на терен Јагодине сутра ће истрчати: Бајковић, Микић, Ћосић, Вилотић, Тошић, Мијаиловић, Каду, Евандро, Вешовић, Калуђеровић и Јевтић.
Из више разлога сам направио ове промене. То сам учинио због тога што неке играче треба одморити, што су поједини оптерећени картонима, други нису испунили моја очекивања, трећи су „искочили“ радом…Драго ми је што се Вилотић вратио. Његова помоћ ће нам требати у даљем току првенства, а надам се и Купа – објаснио је Просинечки.
Нема намеру Просинечки да одустане од своје фудбалске визије, односно од искључиво нападачког фудбала.
Волео бих и да нас све екипе нападну. Нака нас нападне и Јагодина, па да видимо како ћемо ми реаговати. Сигурно нећу у том смислу ништа мењати ни за меч против Партизана. Да, фали нам тај завршни пас, али ја верујем да ће све доћи на своје место. Морамо да порадимо на концентрацији, јер нам се и на припремама, а и против Инђије десило да примимо гол после прекида – истакао је Просинечки.
Наш тренер не жели да шири причу о полуфиналу Купа и мечу против Партизана, јер како каже, најпре треба добити Јагодину.
Наравно да нам је свима у подсвести тај меч. Ја верујем да ћемо га одиграти добро, али хајде прво да победимо Јагодину. Када се то деси, сви ће једва чекати да нас виде против Партизана – напоменуо је Просинечки.
На терену коначно ће бити и Душко Тошић. Он је прва два пролећна меча пропустио због повреде.
Једва чекам сутрашњу утакмицу. Није лако када се два месеца припремате и онда повредите баш уочи првог меча у наставку сезоне. Жељан сам утакмица. Јагодина нас је јесенас намучила на Маракани и мислим да ће и сада бити „тврд орах“. Нама је сваки меч битан, овај у овом тренутку најбитнији јер треба да задржимо добру атмосферу у екипи пред меч против Партизана – рекао је Тошић.

Претходни текстБорба се наставља
Следећи текстПодневна борба за опстанак