Јуниори међу осам најбољих у Европи

48

Тријумфом у финалу квалификационог турнира у Железнику над екипом ФМП-а јуниори Црвене звезде изборили су пласман међу осам најбољих клубова у Европи, те ће у Барселони имати прилику да се боре за титулу. Плејмејкер црвено-белих Александар Цветковић био је фантастичан на терену, уписао је чак 35 поена, имао девет скокова и осам асистенција, укупно 55 индексних поена и заслужено понео звање МВП утакмице и комплетног квалификационпог турнира (укупно 144 поена).


Ривал се добро држао током читавог меча, покушавао да преокрене резултат, али није било могуће парирати црвено-белим дечацима у недељу у Железнику. Мало је рећи да је тренер Бранисалв Вићентић био одушевљен тријумфом својих изабраника.


Ово је један од најјачих турнира у Европи и заиста постигли смо огроман успех. Ми смо „вребали“ из сенке, јер ту су биле екипе као што су ИНСЕП и ФМП, шампиони Европе. Великим залагањем стигли смо до првог места, Цветковић је предводио тим, Маринковић је играо како би сваки тренер пожелео, ма да не набрајам даље јер су сви били фантастични – напоменуо је Вићентић.
Освајањем овог турнира наши јуниори су постали четврти учесник фајнал-ејта који ће бити одржан током фајнал-фора Евролиге у Барселони. Пре црвено-белих место на овом турниру осигурали су ИНСЕП као прошлогодишњи победник, Барселона која је тријумфовала у Оспиталету и Фенербахче који је освојио Рим.

ФМП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 93:102 (18:27, 26:28, 26:27, 23:20)
ФМП: Н.Павловић11 (8ск), Зорбас 3, Л.Павловић 5, Поповски Турањанин 21 (9ск), Савић, Илић 1, Миљеновић 29 (4ск, 7 ас, индекс 39), Ребић 3, Ристић 2, Цвјетан 3, Безбрадица 15 (5ск), Станојевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић 35 (9 ск, 8 ас, индекс 55), Нешић, Смиљанић 3, Аранитовић, Јовановић, Аранђеловић, Маринковић 23 (7ск), Саичић 16, Чворовић 10 (8ск), Радоњић 11, Лилић, Чуровић 4.

Претходни текстУспешна генерална проба
Следећи текстОдбрањен Куп Србије