Одбрањен Куп Србије

45

Одбојкашице Црвене звезде су у хали “Шумице“ освојиле 14. титулу победника националног Купа. Црвена звезда је у финалу 45. Купа Србије, савладала Визуру са 3:0, по сетовима 25:20, 25:15 и 25:22, после 80 минута игре.

Александар Боричић, председник ОСС, предао је Јелени Благојевић, капитену Црвене звезде, пехар намењен освајачу Купа Србије.

Зоран Радојичић, председник Визуре, предао је Бојани Радуловић, капитену Визуре, трофеј намењен финалисти 45. Купа Србије.

Слободан Милошевић, генерални секретар ОСС и Зоран Аврамовић, директор маркетинга ОСС, предали су златне медаље нашим одбојкашицама, док су Ненад Голијанин, први потпредседник ОСС и Владимир Грбић, потпредседник ОСС, предали сребрне медаље одбојкашицама Визуре.

У првом сету, Визура је водила, повремено и са четири поена предности. Црвена звезда је ипак ухватила залет, да би после вођства Визуре од 10:9, серијом 6:1 преузела примат. Нису се играчице Визуре предавала и успеле су да на други технички одмор оду са минусом од само два поена. Ипак, феноменалне црвено – беле су направиле, недостижну разлику за вођство од 1:0 у сетовима.

Наставак меча припао је акутелном шампиону, који на крају препустио Визури само 15 поена, за вођство од 2:0.

Трећи сет играо се поен за поен, да би црвено – беле код резултата 10:10 освојиле четири узастопна поена. Узвратила је Визура и после минуса од пет поена (16:11) стигла на поен заостатка (16:15). После тајм – аута, који је затражио Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, црвено – беле су прво стигле до три поена предности (19:16), а потом и
до пет поена вишка (22:17). Ту предност су зналачки сачувале за 25:22 у трећем сету, односно коначних 3:0 у сетовима.

Тренер Ратко Павлићевић задовољан је игром својих изабраница.
-У оваквим такмичењима не треба гледати резултат, јер је најбитнија победа. Мислим да је звездина игра много боља него у полуфиналу. Ја бих честитао мојим играчицама и сигуран сам да је њихов предан рад дао позитиван резултат. Знам да сада има доста емоција после освајања Купа, али морамо да се окренемо ЦЕВ Купу, истиче Павличевић.

Јелена Благојевић, капитен нашег клуба истиче да је веровала у звездину победу
-Утисци су јако свежи и присутна је велика еуфорија. Имали смо циљ да одбранимо тутулу, било је јако тешко, али смо успеле. Спремале смо се, веровале… имале смо прави тим и
колектив је победио, закључила је Јелена Благојевић.

Црвена звезда је освојила укупно 14. трофеја Националног Купа, док је Визура пласманом у финале постигла највећи успех у историји клуба.

Новом победом и новим трофејом Одбојкашки клуб Црвена звезда је наставила своју фасцинанту серију успеха и серију трофеја којој се крај не назире, јер ускоро очекујемо и нову титулу намењену шампиону Србије.

Девојке, свака част!!!!!!!

Претходни текстЈуниори међу осам најбољих у Европи
Следећи текстКолашинац први у Цељу