Фантастичан отпор Звезде

51

Црвена звезда јесте поражена на премијери у Лиги шампиона од Лубеа, али није разочарала. Напротив, одиграо је српски првак веома добро и током читавог меча били су младићи у црвено-белом у игри. Ипак, недосатак искуства и, мора се признати, далеко квалитетнији ривал, донели су првенац у елитном клуспком такмичењу тиму из Маћерате.

Црвена звезда је меч почела са једном изменом у односу на претходни првенствени дуел против Борца. Булатовић је шансу од старт указао дизачу Митићу уместо Стефановића. Са друге стране, Де Ђорђи је меч почео са резервистом Снипеом, док је Швидерски остао на клупи.

Видело се још на старту меча да су Звездини играчи импресионирани ривалом и то их је коштало губитка првог сета. Булатовић је, у међувремену, уместо Митића на терен увео Стефановића, а кад је на сервис стао најискуснији у Звездином тиму Милан Зиндовић врло брзо је дошло до изједначења (21:21). Ипак, серију домаћина прекинуо је Подрашчанин, а гости су потом врло брзо сет решили у своју корист – 25:21.

Ипак, видели су тада младићи у црвено-белом да могу да се надигравају против чувеног италијанског тима. Гости су имали предност само на старту (1:0), али се тада разиграо Младен Бојовић, који је у првом периоду био без поена. Врло брзо је Звезда дошла до предности (6:3), а средином сета, после блока Рашића било је и 17:12.

Све што су гости до краја сета успели да учине је да се приближе на поен заостатка (19:18), али су домаћи после тајм-аута који је узео Жељко Булатовић наставили у одличном ритму, који их је довео до три везане сет лопте (24:21). Већ прву ас поеном искористио је Митић – 25:21. Звезда је други сет одиграла изузетно добро, без иједне грешке у нападу!

Била је ово довољна опомена играчима Лубеа. Додуше, ни црвен-бели нису више били на нивоу из претходног сета. Ипак, морали су Италијани да се помуче не би ли поново дошли до предности. Ривали су били у егалу све до 10:10, али је тада на тренутак пала концентрација српском шампиону.
Искористили су то играчи Лубеа, Подрашчанин је везао два ас поена и за тили час су гости стигли до предности (15:10). Успела је екипа Жељка Булатовића на тренутак да приђе на поен заостатка (16:15), имала је и контру за изједначење, али не и снаге за потпуни преокрет – 25:21.
Жестоко су Звездини клинци намучили реномираног ривала и у четвртом, испоставило се, последњем сету. Дуго се ломио резултат у овом периоду, а кад је после аса Докића и грешке Омрчена Звезда дошла до два поена предности у завршници (19:17), чинило се да је на помолу пети сет.
Живнула је тада и публика, Звезда је имала одличну подршку, али и веома мотивисаног ривала са друге стране мреже. Црвено-бели су последњи пут имали предност при резултату 23:22, али је потом Зиндовић погрешио приликом сервиса.

Исту грешку није начинио српски репрезентативац у редовима Лубеа Марко Подрашчанин, а после његовог сервиса Омрчен је донео прву меч лопту. Хрватски коректор је недуго затим искористио другу прилику за свој тим, ас поеном је донео прву победу Лубеу – 26:24.

Црвена звезда – Лубе Маћерата 1:3 (21:25, 25:21, 21:25, 24:26)

Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 1.800. Судије: Умит Соколу (Турска) и Михајло Мелњик (Украјина). Трајање меча: 99 минута.

Црвена звезда: Зиндовић 11, Бојовић 10, Терзић 11, Докић 21, Рашић 10, Митић 1, Мајсторовић (либеро), Стефановић 1, Ћулафић, Пајић, Илић, Вујић. Тренер: Жељко Булатовић.

Лубе Маћерата: Вермиљо, Снипе 13, Мартино 5, Родригао 11, Омрчен 16, Подрашчанин 12, Корсано (либеро), Лебл, Бартолети 1, Сараћени 7, Монополи, Швидерски. Тренер: Фердинандо Де Ђорђи.

Претходни текстРутинска победа
Следећи текстМаксималне звездашице