Рутинска победа

45

Црвена звезда је оправдала улогу фаворита у првом мечу на домаћем терену, против фењераша на табели Борца Петрохемије, јединог тима у Супер лиги који је после три кола без победе. Ипак, игра коју су црвено-бели приказали далеко је од онога што прижељкује тренер Булатовић.
Видело се још од почетка утакмице да ће све зависити од игре актуелног шампиона. На самом старту домаћин је правио много грешака, али гости из Старчва то нису знали да искористе. До првог техничког тајм-аута, кад је Борац имао минималну предност (8:7), чак шест поена су им поклонили чак шест поена.

Није Звездина игра, посебно сервис функционисао све до другог обавезног предаха, али је мини серија капитена Томислава Докића била довољна да домаћи преломе овај сет у своју корист. Управо на сервисе капитена Звезде домаћи су направили шест поена вишка (21:15), а потом су мирно привели сет крају – 25:20.

Уместо да се тргну у другом сету Звездини одбојкаши наставили су са сличном игром. Ипак, домаћи су први дошли до предности (11:8), али је Борац у игру оставио Анђелко Дангубић. Серија сервиса бившег репрезентативца донела је минималну предност Старчевцима (14:13), а такав резултат одржао се св до 21:20.

Тада је Булатовић на терен уместо Стефановића послао Митића, који одлично сервирао у тим моментима (два аса), па је Звезда брзо дошла до прве сет лопте (24:21). Недуго затим другу прилику да дуплира предност свог тима искористио је Докић – 25:22.

Ништа ново није виђено ни у трећем сету. Звезда је поново доста грешила, али и таква игра домаћих била је сасвим довољна да се освоје сва три бода. Борац је био у игри св до половине сета (13:13), али је тада Звезда везала три поена (16:13). Успели су Старчевци још само да се на тренутак приближе, после аса Јањушевића (16:15), али то је било све од њих у овом мечу, па је Звезда славила максималан тријумф – 25:20.

Црвена звезда – Борац Петрохемија 3:0 (25:20, 25:22, 25:20)

Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 200. Судије: Горан Градински и Светлана Зотовић (обоје Београд). Трајање меча: 61 минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зиндовић 9, Стефановић, Ћулафић, Пајић, Мајсторовић (либеро), Бојовић 5, Илић, Терзић 8, Докић 18, Рашић 5, Митић 2, Вујић. Тренер: Жељко Булатовић.

БОРАЦ ПЕТРОХЕМИЈА: Фаркаш, Кнежевић 1, Симијоновић, Стевовић 3, Дангубић 6, Томић 6, Ковачевић (либеро), Милошевић 4, Радановић, Јањушевић 2, Крљић 4, Познић 14. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстПобеда у дербију кола
Следећи текстФантастичан отпор Звезде