Победа у дербију кола

28

Важну победу у Панчеву оствариле су одбојкашице Црвене звезде, које су успеле да начине преокрет и од вођства Динамо Азотаре стигну до победе вредне три бода. „Црвено-беле” су изгубиле први сет на разлику, али су оретходно јуриле заостатак од седам поена (22:15).

Ипак, одлична игра с краја првог периода дала је крила екипи Ратка Павличевића у наставку меча. Прорадио је Звездин блок, напад и нарочито контранапад после сјајних одбрана, функционисао је беспрекорно. За тили час тотални преокрет и вођство гошћи од 2:1.

Панчевке у другом и нарочито трећем сету нису личиле на себе. Очајан напад из трећег периода, мизерних 12 % (32-4!), баш и није за похвалу екипи Милорада Кијца, која ће се и ове сезоне борити за сам врх.

Ипак, у четвртом сету Динамо Азотара је повео 16:11, али је Звезда стрпљивом игром стигла до изједначења на 19:19. Тада је прорадила и  ствар у своје руке преузела Ивана Нешовић, најбољи појединац овог сусрета, која је са неколико сјајних напада разрешила све дилеме у овом дербију, који је задовољио све вернију панчевачку одбојкашку публику.

Динамо Азотара – Црвена звезда 1:3 (25:23, 19:25, 12:25, 22:25)

СЦ „Стрелиште”. Гледалаца: 600. Судије: В. Симоновић (Крагујевац), З. Мурић (Ужице). Трајање меча: 98 минута.
ДИНАМО АЗОТАРА: Раонић, Лечић, Јанковић, Косорић (либеро), Грбић 2, Ршумовић 6, Карић 13, Давидовић, Марковић, Рашић 22, Пузовић 10, Ракић 6. Тренер: Милорад Кијац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бурмаз, Нинковић 14, Шеварика 13, Живковић 9, И. Јовановић, Вељковић 9, Росић (либеро), Ј. Бјелица, Нешовић 25, Благојевић 9, А. Бјелица, Стевановић. Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстДоџ уз Звезду
Следећи текстРутинска победа