Представљене екипе за нову сезону

250

Кошаркаши Црвене звезде по први пут ове сезоне изашли су пред своје навијаче у хали Пионир. Преко две хиљаде симпатизера црвено белих окупило се на званичној промоцији тима за нову сезону. У двочасовном представљању које је више личило на представљање многих НБА тимова, публика у Пиониру могла је да види садашњост, али и будућност кошаркашког клуба. После уводног „баскета“ који су играли кадети тима са Малог Калемегдана, на паркер су истрчали млади кошаркаши који ће ове сезоне наступати у Првој б лиги.

Под вођством новог тренера младог тима Љубе Видачића биће Краснић Игор, Мајсторовић Дејан, Ђукић Огњен, Ковачевић Дејан, Стевовић Александар, Гагић Ђорђе, Мајсторовић Ђорђе, Милошевић Душан, Лукић Младен, Лонцовић Марко, Суша Ђорђе, Ђорђевић Вук, Арсенијевић Лазар, Драгићевић Петар,млади Недић као и Рондовић Никола који ће наступати и за први тим. Већина ових момака у мају ове године освојила је првенство државе у јуниорској конкуренцији. Првом тренеру Видачићу помагаће помоћни тренери Петар Ћириловић и Небојша Бановић, кондициони тренер Радивој Мандић и физиотерапеут Марко Николић. Млади играчи Звезде направили одличан увод за оно што су сви чекали, а то је прво овосезонско истрчавање из тунела нових првотимаца.
 
Стручни штаб биће у следећем саставу: тим менаџер Небојша Илић, физиотерапеути Срђан Недељковић и Петар Давидовић, лекари Владан и Борис Вукомановић, кондициони тренер Миливоје Каралејић, помоћни тренери Милан Котарац и Оливер Костић и наравно шеф стручног штаба Светислав Пешић.
 
Онда су редом кренули да истрчавају кошаркаши Црвене звезде за сезону 2008-09: Недовић Немања, Рондовић Никола, Радосављевић Лазар, Бјелица Немања, Шепа Филип, Милошевић Стеван, Кикановић Елмедин, Бакић Борис, Ковач Мирко, Милошевић Милан, Овенс Андре, Робертс Лоренс, Штимац Владимир, Кешељ Марко, Мариновић Марко,и на крају капитен Тадија Драгићевић, који због опоравка од операције није играо, али је био веома активан и дељењу аутограма најмлађим навијачима. На крају тренинг меча капитену су се придружили и остали играчи.

Екипа Црвене звезде у уторак путује у Пирот где ће одиграти пријатељску утакмицу са Лукоилом. Прву званичну утакмицу црвено бели играју 4.октобра у Железнику са екипом ФМПа.
 
Ако се по јутру дан познаје биће ово једна успешна сезона за Црвену звезду.

Претходни текстПојачања
Следећи текстПоследња провера