Нисам погрешио што остајем

68

Кошаркаши Црвене звезде налазе се на турниру у Француској а међу првотимцима нема Елмедина Кикановића и Тадије Драгићевића. И док Кикановић успешно одрађује репрезентативне обавезе за селекцију Босне, капитен црвено-белих опоравља се од повреде и тек урађене операције колена.
Хвала Богу све је просло како треба. Атроскопију је радио доктор Борис Вукомановић и ако све буде по плану бићу на паркету за три до четири недеље. Ужелео сам се играња и кошарке и жао ми је што са остатком екипе нисам могао у Француску. Ипак, има времена да се током сезоне све то надокнади, каже Драгићевић.



О новој екипи и новом тренеру Звездин капитен каже :
– Генерално, цео тим промењен, и одлично је што се ради о, углавном младим, али веома квалитетним играчима. И поред тога што смо мало касније кренули са припремама, одрадили смо досадашњи део веома квалитетно и могу да кажем да је фаза на Копаонику прошла одлично. Задовољство ми је да радим са Светиславом Пешићем, једним од најбољих европских тренера. Млада смо екипа и од њега можемо много да научимо. Пред нама је још много посла, треба да се прихвати нови систем игре и треба нам још мало времена да се екипа потпуно уигра.

Црвена звезда је на прагу потписивања уговора са Тадијиним братом близенцем, Страхињом. Навијачи ће их разликовати само по броју на дресовима које буду носили, а тандем из млађих Звездиних селекција поново ће бити опасност по сваког противника.
– Последњу реч даће Светислав Пешић, а ако све буде како треба неће бити ништа ново за нас да играмо заједно, толико смо мечева одиграли у млађим селекцијама клуба. У сваком случају то ће бити феноменално за обојцу, каже Тадија.
      
Драгићевић не крије амбиције за сезону која креће 4. октобра :
– Треба још доста коцкица да се сложи, да се комплетира тим и да уз велику подршку наше верне публике кренемо ка највишим циљевима. Рано је за обећања али за нас ће сваки меч бити прилика да докажемо колико вредимо и можемо, и пред тренером Пешићем али и пред највернијом и најбројнијом армијом навијача. За нас ће додатни стимуланс бити повратак публике и пун Пионир. Повреда ме је омела да заиграм за репрезентацију и да радим са Душаном Ивковићем. Ако све буде како треба надам се да ћу следеће године бити учесник европског првенства.

На крају, Драгићевић не крије да је било и других понуда :
– Било је понуда, али и оних који су ме саветовали да мењам средину. У Звезду су стигли прави људи, а доласком Светислава Пешића цела прича подигнута је на виши ниво. Све то, али и љубав према црвено-белом дресу навела ме је да останем у Звезди и знам да нисам погрешио, закључује Драгићевић.

Претходни текстРачун више није у блокади
Следећи текстЦиљ су три бода