Звезда и мој град

42

И поред много понуда из Грчке, Италије, Пољске… ти си изабрао Црвену звезду. Зашто?
 – Прво, рођени Београђанин сам. Друго, имао сам велику жељу да заиграм за Звезду. Ту је наравно и УЛЕБ тј. од ове године Евро куп, НЛБ лига, домаће првенство. То је све за мене велики изазов.
 
На шта ћете ставити акценат?
– Ја све темељно радим. Не правим разлике између лига и утакмица. Свака ми је подједнако битна. Желим да покажем свој максимум и тако допринесем добром резултату целе екипе.
 
Пре Звезде, играо си у Литванији и Летонији. Какве утиске носиш из тог периода?
 – Прво сам био у Жалгирису. Иако сам се максимално трудио нисам успео да искочим у први план. Разговарао сам са људима у клубу и тражио сам да ме пребаце у клуб где ћу моћи да покажем колико вредим. Пребацили су ме у летоску Валнеу. Био сам најбољи играч и скакач и таман када су почели да ме респектују на Балтику, стигао је овај позив Звезде, који се не одбија. Поред тога, ово је мој град, ту ми је и породица што ми пуно значи.
 
Зашто си изабрао број 30 који ћеш носити на дресу наредне сезоне?
 – То је занимљива прича. Пре сезоне у Летонији, који сам завршио као најбољи играч лиге, кроз главу ми је пролазио број 15. Сада се иста ствар дешава са бројем 30, и нисам се ни тренутка двоумио. Број 30 је два пута 15, и надам се да ћу и ја бити дупло бољи.
 
Рођендан ти је био 25. августа. Да ли си замислио неку жељу везану за Црвену звезду?
 – Јесам, али не могу открити која је. Надам се да ће се испунити и онда ћемо је на крају сезоне заједно прославити.

Претходни текстБол декласиран
Следећи текстМного ми значи позив