Бол декласиран

21

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки се пласирао у 2. коло УС опена. У првом мечу на последњем гренд слем турниру сезоне декласирао је Аустралијанца Карстена Бола – 7:6, 6:0, 6:1.

Бол је одолевао српском тенисеру само у првом сету и то највише захваљујући добрим сервисима. Троицки је имао две прилике да начини брејк, али није их искористио и ушло се у тај-брејк. Тада је 71. играч света показао 188. тенисеру АТП каравана свој квалитет. То је био кључни моменат меча, јер је затим Троицки као ураган одувао нејаког ривала. У преостала два сета дозволио му је да освоји само један гем.

О односу снага на терену број 11 „Флешинг медоуса“ најбоље сведочи статистика – Бол је направио чак 49 неизнуђених грешака наспрам 19 колико је начинио Троицки.

Иако је Аустралијанац имао више асова (10:7), Србин је освојио 87 одсто поена када му прође први сервис (Бол 67 одсто), односно 60 одсто поена после другог сервиса (Бол само 37 одсто).

После уводног загревања, Троицки ће имати тежак задатак у 2. колу. Противник ће му бити 25. носилац, Филип Колшрајбер, који је лако савладао Перуанца Луиса Хорну 6:2, 6:3, 6:2. Виктор се никада није састајао са Немцем. Победник ће скоро сигурно на мегдан Рафаелу Надалу.

Претходни текстМатурски испит
Следећи текстЗвезда и мој град