Традиција је обавеза

32

Од тренутка када сте постали генерални менаџер који су потези конкретно повучени?
– Морам да напоменем да сам у Црвену Звезду дошао 11. августа. Дакле не  у минут до, већ после дванаест. Ситуација коју сам затекао на Малом Калемегдану није била ружичаста. Направљена је нова структура управљања, обезбеђена су средства за почетак сезоне, предузимају се кораци да се реши питање тренажног центра, комплетира се стручни кадар и играчки погон.
 
Прва појачања Црвене звезде су Кешељ и Штимац. Шта навијачи још могу да очекују у прелазном року, и да ли је довођење младих репрезентативаца тренд који ће Црвена звезда следити у будућности?
– Клубови са простора екс Југославије не могу гајити снове да ће једног дана освојити Европу, таленат није довољан да би се то и остварило. Дакле принуђени смо да стварамо. Црвена Звезда има генерацију перспективних играча који су освојили државно првенство. Њих морамо гајити и дати им праву прилику. Довођењем Кешеља, Штимца и евентуално Шепе направили би корак ка стварању тима. Уз капитена Драгићевића, Кикановића, Бакића, Ковача и два квалитетна странца то би била екипа за свако поштовање.
 
Клуб тренутно нема шефа стручног штаба. колико се одмакло у преговорима са Светиславом Пешићем?
 – Шеф струке у клубу је пилот у авиону. Данас ни најсавременији авион не може да полети и оде сам на одређено место. Клуб без шефа стручног штаба је авион без пилота. Данас смо имали састанак са господином Пешићем и његовим менаџером Лућијаном Капикјонијем. Договорили смо се да се разговори наставе у току сутрашњег дана, али верујем да смо на добром путу. Састанку су присуствовали и Слободан Вучићевић и Зоран Дракулић, и преостаје нам да размотримо услове које смо добили од нашег прослављеног тренера.  Ради се о успешном тренеру, једном од најбољих наших и европских стручњака. Самим тим ради се о опрезном човеку коме никад није доста информација, а такви детаљи одвајају успешне од оних других.
 
Који су амбиције клуба у новој сезони?
 – Традиција и трофеји тима са Малог Калемегдана су обавеза свих нас који радимо у клубу. Упркос чињеници да је Клуб био у незавидној ситуацији, краткорочни и средњерочни спортски циљеви Црвене Звезде су највиши. Покушаћемо да добијемо сваку утакмицу, то је обавеза сваког играча који носи дрес са звездиним грбом.
 
Када се очекује формирање клупског руководства?
 – Почетком августа Председништво Клуба пренело је овлашћења на Трочлану комисију да у року од 90 дана  припреми  Скупштину на којој треба да се изаберу Председник и Управни Одбор. Искрено се надам да ћемо до краја септембра добити ново клупско руководство. Било би добро да са новим људима стартујемо у НЛБ лиги већ од почетка 4. октобра.
 
Да ли сте се икада покајали због посла који сте прихватили у Црвеној звезди?  
– Не! Рад у Црвеној звезди је велика обавеза и одговорност,  али са друге стране уколико резултати дођу а сви у клубу их очекујемо, сатисфакција за труд биће огромна.

Претходни текстШтимац стигао
Следећи текстЛазетић потписао