Штимац стигао

15

Владимир Штимац прво је појачање кошаркашког клуба Црвена звезда за нову сезону. Штимац ће носити црвено бели дрес наредне три сезоне, а на леђима ће имати број 30.
 
„Остварио ми се дечачки сан да обучем Звездин дрес. Неколико сезона сам провео на Балтику, играо у Жалгирису. Као позајмљени играч био сам у Летонији, а сада су ствари дошле на своје место. Имао сам добру сезону, био сам МВП регуларне сезоне Балтичке лиге и најбољи скакач. Изазов који је испред мене је велики, а то су Јадранска лига и Еуро куп. Имао сам понуде из Италије, Пољске и Грчке али моја жеља је била да се вратим. Упознао сам екипу, са Кешељем сам већ сарађивао, тако да верујем да ћемо и у будућности имати добру сарадњу.“
 
Генерални менаџер клуба Милан Опачић изјавио је да је довођење Штимца само први корак у стварању једне нове младе екипе. Такав тренд наставиће се и у наредном периоду. У вези са довођењем новог шефа стручног штаба и разговора са Светиславом Пешићем, Опачић каже:
 
„Сваког дана све смо ближи договору. Разговори се настављају. Да нагласим, то су разговори а не преговори, јер смо сви на истој страни. Трочлана комисија данас се комплетира. Поподне у Београд долази и менаџер господина Пешића, и надам се да ће Црвена звезда до недеље добити новог шефа стручног штаба.“
 
Генерални менаџер најавио је да ће Црвена звезда крајем септембра учествовати на турниру у Атини, у организацији Паниониоса. Грчки тим који је ове године учесник Евролиге тренира бивши Звездин кошаркаш и тренер Александар Трифуновић.

Претходни текстМорамо да вратимо трофеје
Следећи текстТрадиција је обавеза