Шанса младима

37

Пред последњи тренинг пре утакмице у Никозији против Апоела, шеф стручног штаба Црвене звезде Здењек Земан и фудбалер Владимир Богдановић одржали су прес конференцију за српске и кипарске медије на стадиону ГСП.

„Ово је наша прва званична утакмица у сезони и први излазак у Европу. Екипа нам је много млада, али очекујем да ће се многи млади играчи на овом дуелу наметнути и искористити пружену шансу. Очекујем да ћемо направити позитиван резултат“, рекао је Земан.

Богдановић очекује тешку утакмицу против мотивисаног противника.

„Ја сам сигуран да ће 11 играча којима шеф буде дао шансу, дати све од себе на терену и да ћемо се у Београд вратити са позитивним резултатом“, тврди Богдановић.

Земан је истакао да зна којих ће 11 играча почети дуел са Апоелом. Он очекује да ће међу тих 11 бити и Ибрахим Гај, који је био повређен и тврди да је он још дан пре утакмице био спреман за највеће напоре.

„Очекујем да наша екипа демонстрира систем игре који смо тренирали месец и по дана. Радили смо много. Још једном понављам неки играчи брже, а неки спорије прихватају систем. Оно што је сигурно, тим је спреман да се супротстави Апоелу. Гледали смо неколико њихових утакмица. Добили смо доста информација и играчи имају праву слику шта их очекује у четвртак“, каже Земан.

Богдановић се пре четири дана вратио из Пекинга са Олимпијских игара. Он тврди да се већ привикао на временску разлику и да се максимално ставио на располагање тренеру Земану.

„Имамо хендикеп што неће бити наших навијача. Они су наш 12. играч на сваком дуелу, али се надам да ћемо проћи ову препрему и да ћемо им омогућити да нас прате и да буду уз нас у наредним утакмицама у Европи.

Земан је већ био на Кипру са Лациом и има веома лепа искуства. Он каже да овога пута неће бити тако лако, али очекује пролаз даље.

„Имамо младу екипу и морамо много да радимо. Како иду утакмице, тако ћемо играти све боље. Надам се да ћемо дуго остати у Европи. Битно је да екипа напорно ради и да ће тако доћи до добре игре и доброг нивоа форме“, рекао је Земан.

Утакмица Апоел – Црвена звезда почиње у 20 часова по локалном, односно 19 по средњеевропском времену уз директан пренос на РТС. Дуел ће водити судијска тројка из Енглеске.

Претходни текстТренинг на Кипру
Следећи текстМаљковић се повлачи