Тренинг на Кипру

24

Фудбалери Црвене звезде одржали су у среду једини тренинг у Никозији пред прву утакмицу другог кола квалификација за УЕФА купа против Апоела. Тренинг је почео у 19.40 на помоћном терену ГСП стадиона лаганим загревањем, да би се Звездаши у 20 часова пребацили на главни терен, када су свој тренинг завршили играчи Апоела.

За разлику од свог колеге са клупе Кипрана, Звездин шеф стручног штаба Здењек Земан отворио је читав тренинг за јавност, па су му поред новинара из Србије, присуствовали и представници „седме силе“ са Кипра.

Иако је читав дан протекао у изузетно врелом времену (у једном тренутку температура је била и 41 степен), временски услови током тренинга били су и више него идеални. Температура од двадесетак степени, уз благи ветар учинили су рад пред утакмицу много лакшим.

Због нешто лошијег стања траве у оба петерца, терен за тренинг скраћен је за тај простор. Организатори су обећали и да ће у току четвртка подшишати траву на терену на идеалну висину. Још неке карактеристике стадиона су дубок канал који одваја терен од трибина, као и ниско постављени рефлектори на кров дела стадиона на коме ће бити постављене телевизијске камере.

Уз већ стандардне вежбе постављања и позиционирања у простору, на чему Земан изричито захтева, одбрамбена линија спремала се за високе лопте, с обзиром да такву игру форсира Апоел.

Према незваничним информација, стадион неће бити пун, већ ће дуелу присуствовати између 10.000 и 12.000 гледалаца. Домаћини то правдају сезоном годишњих одмора.

Претходни текстЧека се одговор
Следећи текстШанса младима