Више из Звездине школе

46

Нови директор омладинске школе фудбалског клуба Црвена звезда Златко Крмпотић данас је у Медија центру имао први званични сусрет са представницима Медија. Он је истакао да му је велико задовољство што се после 22 године вратио у Клуб у коме је научио први фудбалске кораке, обећавајући да ће дати све од себе да Звездина школа буде на високом нивоу.

„Садашња Управа се определила да звездин циљ у будућности буде што више играча из омладинског погона у првом тиму. Такву одлуку налажу и нови закони УЕФА. Велики су планови и биће уложена велика средства. Све нам то даје подстрек да радимо и напредујемо“, истакао је Крмпотић.

Нови директор поставио је све тренере млађих селекција, који су бивши првотимци Црвене звезде. Тренери у омладинској школи биће: Миле Јовин (1991), Никола Радмановић (1992), Владан Милојевић (1993), Милан Лешњак (1994), Ивица Момчиловић (1995), Цвијетин Благојевић (1996) и Томислав Милићевић (база). Крмпотић је истакао да жели да Звездиној школи врати стари реноме и да жели да она поново има велики реноме.

„Морам да истакнем да смо направили већ први корак и задовољан сам учињеним. Разговарали смо са двојицом талентованих клинаца из генерације 1992. који су отишли у Олимпијакос. Ковачевића смо успели да вратимо, а са Ђуричићем и његовом породицом преговарамо и мислим да ћемо и ту бити успешни. Обојица су били бисери наше школе и надам се да нам се у будућности неће дешавати такви одласци“, каже Крмпотић.

Омладинска школа Црвене звезде имаће врхунске услове за рад. У скоријем периоду биће завршен терен са вештачком травом и рефлекторима, што ће омладинцима омогућити целодневне тренинге. Постоји и пројекат зграде са собама, кухињом и свим потребним стварима које захтева један омладинац Црвене звезде. Сезона млађих категорија почиње већ овог викенда, а до краја августа и све остале категорије започеће такмичења.

Претходни текстДамјановић поднео оставку
Следећи текстПрви тренинг