Дамјановић поднео оставку

28

Генерални секретар фудбалског клуба Црвена звезда Зоран Дамјановић поднео је Управном одбору захтев за разрешење са функције Генералног секретара. Он се Управном одбору обратио следећим писмом:

„У складу са чланом 32 Статута ФК Црвена звезда, обавештавам Вас да сам одлучио да поднесем неопозиву оставку на место Генералног секретара.

Разлог за ову одлуку је вишемесечно обесмишљавање и омаловажавање функције Генералног секретара, који по Статуту клуба има пословодну функцију. У таквим околностима био сам немоћан да урадим све оно што је Црвеној звезди у овом тренутку потребно да би, не само преживела, већ и наставила да се развија и као клуб и као институција.

После децембарских догађаја који су ме задесили ни кривог ни дужног, а које сам стоички поднео због огромне љубави према фудбалу и у интересу клуба, у Црвеној звезди је дошло до великих промена које су из недеље у недељу деградирале функцију Генералног секретара.

Напомињем да сам своје име и каријеру изградио пре доласка у Звезду и сматрао сам да ће моје знање, искуство и спортски мотиви умногоме унапредити организацију и пословање Клуба.

Један човек, међутим, на ком год месту он био, не може да направи систем ако нема подршку кључних људи посвећених заједничком циљу, људи који би морали да знају како послују велики системи и да се све одлуке доносе искључиво у складу са клупском процедуром и у оквиру институције клуба. Уосталом, покушавао сам са Председником клуба да успоставимо тај систем, али уложени напори нису дали резултате.

Свој посао радио сам максимално професионално и одговорно и одлазим знајући да сам до краја уложио себе у Звезду. Истовремено, одлазим и са жаљењем што ми околности нису дозволиле да урадим и много више, јер Црвена звезда и армија њених навијача то заслужују. Свим звездашима желим много среће и успеха у наредном периоду“.

Управни одбор ће одлуку Зорана Дамјановића да поднесе оставку размотрити на првој наредној седници и сагледаће све околности. УО жали што је Дамјановић донео такву одлуку, јер је реч о стручном и озбиљном сараднику са којим је рађено на више пројеката који имају за циљ стварање ефикасног клуба. Неке ствари су већ почеле да дају резултате, док су неке тек ушле у процес транзиције. Зоран је био важан фактор и Управни одбор са жаљењем констатује да је одустао од мукотрпног пута стварања модерне Црвене звезде.

Претходни текстНова шанса у среду
Следећи текстВише из Звездине школе