Нова шанса у среду

32

Чланица стрељачког клуба Црвена звезда Јасна Шекарић у недељу је остала без медаље у дисциплини ваздушни пиштољ (10м), пошто је у квалификацијама, а онда и у финалу заузела шесто место.
Радост публици у Пекингу донела је Жуо Вењун, која је у финалу престигла Рускињу Наталију Падерину и освојила златну медаљу.

Жуо је „упуцала“ 492,3 круга, Падерина 489,1, а трећепласирана Грузијка Нино Сулаквадзе 487,4 круга. Шекарић је са 480,9 кругова ипак била далеко од медаље, мада је у једном тренутку изгледало да би могла до бронзе.

Јасна је солидно гађала у прве четири серије – од 10,2 у уводној серији, преко 9,6 у другој и два пута по 9,9. Пробила се на четврту позицију, али тада су ривалке почеле да се утркују у „десеткама“, док је српска ветеранка са два слаба хица (9,3 и 9,1) изгубила корак у трци за медаљама.

Шекарић за сада остаје на пет олимпијских медаља, освојених од Сеула 1988. до Атине 2004. Имаће још једну шансу да увећа колекцију, када у среду изађе на линију са малокалибарским пиштољем (25м). Ипак, њена најтрофејнија дисциплина, у којој је освојила четири медаље на ОИ, није завршена онако како смо се сви надали.

Куриозитет овог финала је да је нова олимпијска победница, Кинескиња Жуо, имала само четири године када је Јасна Шекарић освојила злато у Сеулу!

Јасна је изјавила да је очекивала бољи пласман након освојеног шестог места:
– Очекивала сам да буде боље него што је било. Што се тиче основног меча, стицајем неких чудних и несрећних околности постигла сам слабији резултат. Имала сам неколико погодака са резултатом 9.9, али ти су се хици бројали као девет, а не као десет, па сам постигла резултат, који је реално слабији од очекиваног.

Шекарићева је нагласила да је напето гађала у почетку и да се током такмичења опустила и ипак обезбедила пласман у финале.

Претходни текстПовратак Огњеновића?
Следећи текстДамјановић поднео оставку