Звезда по европским стандардима

18

Прошло је девет месеци од ступања Топлице Спасојевића на дужност председника фудбалског клуба Црвена звезда. Пред почетак нове, прве пуне сезоне, једна велика фаза зацртаног пројекта успешно се приводи крају, а урађена је у изузетно тешким условима.

„Ово је тек прва од неколико фаза које нам следе у реструктуирању и модернизацији Клуба. У овом моменту урадили смо неколико ствари које су битне за будуће функционисање Црвене звезде. Велики смо оптимисти и уверени смо да ће резултати на свим нивоима реструктуирања бити видљиви у скоријој будућности. Наша жеља и мотив је да Црвеној звезди донесемо трофеје. Тражимо само стрпљење. Црвена звезда је јака и сигурно ће се изборити са свим недаћама“, истиче председник Црвене звезде Топлица Спасојевић.

Црвена звезда добија један од најмодернијих терена у региону. У изузетно кратком року урађен је посао који први пут од изградње Маракане даје комплетно нову структуру. Нова технологија омогућава одигравање утакмица и по највећим пљусковима на изузетно квалитетном терену.

„Ми морамо да мислимо о условима у којима наши првотимци треба да репрезентују Црвену звезду. Терен је урађен по немачком узору са јаком дренажом, грејачима, аутоматским наводњавањем. Данас је почела завршна фаза. Почело је постављање траве, која је стигла од снабдевача који обезбеђује све највеће стадионе Европе. Биће то најбољи фудбалски терен у региону и биће завршен у предвиђеном року. И ту се не заустављамо. На реду је реконструкција терена омладинске школе, која ће бити завршена у наредних месец дана, па свлачионице, хотел…Радимо на комплетној реорганизацији свих структура, како би се приближили условима пословања европског стандарда“, каже Спасојевић.

У нову сезону Звезда улази са реновираним тимом, а свакако да је најјаче појачање, што се и видело током припрема, искусни стручњак светског реномеа Здењен Земан.

„Долазак Земана потврђује наше амбиције. Као што сам рекао, желимо у сваком сегменту да се приближимо европским стандардима и да на свакој позицији у Клубу имамо најбоље могуће људе. Земан је стручњак изузетно цењен у свету. Као што је и сам истицао у изјавама, дошао је да се 200 посто посвети раду у Црвеној звезди. Са његовим знањем и са таквим приступом и амбицијом, ја сам сигуран да нисмо направили грешку. Када је реч о нашем претходном тренеру Александру Јанковићу, његов случај је тренутно у рукама нашег и његовог правног тима. Ми се надамо да ћемо пронаћи најбоље могуће решење за обе стране. Наш предлог је да Јанковић остане да ради у Клубу на радном месту у оквиру његове струке са непромењеном платом. Ми се у сваком случају надамо позитивном решењу, на обострано задовољство“, прича Спасојевић.

На почетку припрема доведено је 11 нових играча, који су имали довољно времена у Аустрији и Словенији да се наметну шефу струке Земану. На основу одрађеног и приказаног, довешће се нова појачања.

„Посао довођења играча је у рукама спортског менаџмента. Управни одбор је обезбедио буџет за формирање екипе за нову сезону. Део тих средстава је потрошен на играче који су доведени у јуну, али имамо и даље довољно простора за нове играче. Морате схватити да је јако тешко пронаћи правог играча по правој цени. Наша одлука је била да тренер Земан прође кроз припреме, види каква је ситуација са постојећим кадром и изађе са предлогом какве играче требамо и на којим позицијама. Ми пратимо дуже време одређени број фудбалера и ја сам оптимиста да ћемо имати права решења“, каже Спасојевић.

Бити на дресу Црвене звезде је ствар престижа. Из тог разлога менаџмент врло пажљиво и одговорно мери и преговара са потенцијалним клијентима који би у црвено-белој породици имали статус генералног спонзора.

„Наш превасходни циљ у Црвеној звезди је да сваки спонзор добије максимални третман. Спорт нема адекватну позицију у нашем друштву, иако смо у претходном периоду покретали велики број иницијатива. Ми смо већ дуже време у преговорима са неколико компанија и наша очекивања су да ћемо у најскорије време добити генералног спонзора“, истиче Спасојевић.

Претходних недеља много се причало о, прошле сезоне најбољем појединцу Црвене звезде, Сегунду Кастиљу, који има важећи уговор са црвено-белима, али се још увек није ставио на располагање тренеру Земану.

„Кастиљо има активни уговор са Црвеном звездом у коме стоји да може да оде уколико добије адекватну понуду, која може да задовољи и њега и његов претходни Клуб и Црвену звезду. За сада таква понуда није стигла. Наш став је да он треба да се врати и имаћемо стрпљења да га сачекамо“, закључио је Спасојевић.

Пред Црвеном звездом је још много квалитетних пројеката који имају за циљ модернизацију и реструктуирање на свим нивоима. Жеља свих у Клубу је да се Звездино име опет са великим респектом изговара широм Европе. Амбициозна Управа наставља започети посао у правом смеру.

Претходни текстНајмодернији терен на Маракани
Следећи текстЖреб за Куп УЕФА