Најмодернији терен на Маракани

45

Фудбалери Црвене звезде у предстојећој сезони играће домаће утакмице на врхунском терену стадиона „Маракана“. Терен је током летње паузе потпуно реновиран (од изградње стадиона само је неколико пута мењана трава), имаће грејаче и продужену вегетацију, а утакмице ће моћи да буду игране и по највећем пљуску, саопштили су челници нашег највећег стадиона.

– Оваква реконструкција терена од изградње стадиона није рађена. Радимо по немачком моделу. Морали смо да идемо испод темеља, да би се санирало све од почетка. Систем тврдоће постељице је на нивоу аутопута. Овај дизајн и пројекат донеће Црвеној звезди терен који ће вечно моћи да се користи. Ништа осим траве неће морати да се мења – изјавио је директор стадиона Црвена звезда Милорад Ћоровић.
 
Радови су почели 16. јуна и врше се према испланираној динамици, како би све било спремно за прву утакмицу нове сезоне. Грејање ће, каже Ћоровић, бити јачине 1,2 мегавата (МW) и ићи ће из котларнице кроз будући тунел који се ради паралелно са старим због потреба Универзијаде.

– Терен ће имати и посебан немачки систем ‘Перрот’ за аутоматско наводњавање. Сви слојеви новог терена слагани су милиметарски навођени ласером. Сви материјали су ношени у Немачку на узорковање да би добили атест да су најбољи могући – истакао је Ћоровић.

После 1. септембра 1963. године и прве утакмице на свом стадиону у којој је Црвена звезда победила Ријеку са 2:1, црвено-бели 45 година касније улазе у нови период историје са најмодернијим тереном у околини.

Претходни текстОдлука до понедељка
Следећи текстЗвезда по европским стандардима