Жреб за Куп УЕФА

33

У швајцарском граду Ниону, данас (13.00) биће обављен жреб парова 2. кола квалификација за Куп УЕФА. У бубњу ће се наћи и фудбалери Црвене звезде који су били слободна у првој елиминационој рунди захваљујући нешто већем клупском коефицијенту.Друга фаза такмичења обухватиће 64 клуба: 37 победника првог кола, 11 победника Интертото купа и још 16 екипа на основу кеофицијента. Клубови ће као и на старту бити подељени у три групе по географском принципу, а у оквиру сваке од њих тимови ће бити додатно разврстани у два квалитативна шешира: носиоце и оне који неће имати повлашћен положај.

Ранијих година српски клубови су по правилу били сврстани у Јужно-медитеранску групу, да би пред жреб за 1. коло квалификација потпуно неочекивано били пресељени у Централно-источну регију како би групе имале колико-толико подједнак број учесника. УЕФАје најавила да би за 2. квалификациону рунду Звезда требало да се врати на „Медитеран“, мада нису искључене рокаде у последњи час.
Црвено-бели ће на основу коефицијента сигурно бити носилац, а потенцијални ривали (ако буду у Јужно-медитеранској групи) су: сплитски Хајдук (Хрватска), Славен (Хрватска), Макаби Нетанија (Израел), Зрињски (БиХ), Хапоел Киријат (Израел) или Могрен (Црна Гора), Апоел (Кипар) или Пелистер (Македонија), Омонија (Кипар) или Милано (Македонија), Интерблок (Словенија) или Зета (Црна Гора), Копер (Словенија) или Влазнија (Албанија), Широки (БиХ) или Партизани (Албанија).
Спортски директор Горан Буњевчевић биће у име клуба у Ниону.

– Било би добро да добијемо што лакшег противника, а по могућности да први меч играмо на страни. То су наше жеље и очекивања. У сваком случају имаћемо 14 дана да се припремимо што боље за ривала, како би наши играчи добили што више квалитетних информација – рекао је уочи пута Буњевчевић.

Претходни текстЗвезда по европским стандардима
Следећи текстТестови негативни