Признање за хуманост

26

Бивши кошаркаш Црвене звезде Предраг Стојаковић добио је у Солуну признање за хуманост. Стојаковић је награђен на Аристотеловом универзитету, јер се већ годинама труди да стотине људи са посебним потребама из северне Грчке добију инвалидска колица. Процењено је да је „Међународна православна помоћ“, организација која је покренула акцију, поделила опрему у вредности од 200 хиљада долара. НБА ас се хуманитарним радом бави и у корист људи у Србији и САД.
– Знам да не могу да променим свет, али се трудим да за добра дела искористим таленат који ми је дао Бог – рекао је бивши наш репрезентативац који је у Солуну живео од 1994. до 1998, када је носио дрес ПАОК-а.

Неколико речи о крилу Њу Орлеанс Хорнетса рекла је и Деспина Кацивелаки, директор грчке подружнице „Међународне православне помоћи“:
– Цео свет зна колико је Пеђа Стојаковић добар кошаркаш. Данас, када је организвоана донација ових 180 инвалидских колица, још једном је показао колики је човек. Свим срцем му хвала за то што нам је омогућио да помогнемо стотинама људи којима је помоћ неопходна.

Инвалидска колица посебно су прилагођена сваком кориснику, а Стојаковић их је лично доделио спортистима са посебним потребама.

Претходни текстСудиће нам резултати
Следећи текстПобеда у шестој утакмици