Човић на челу

26

Власник кошаркашког клуба ФМП из Железника Небојша Човић изјавио је да је спреман да уђе у Црвену звезду. Човић је на ванредној конференцији за новинаре истакао да је већ направљен комплетан нови систем функционисања два клуба.
– Врх новог система била би Црвена звезда. Тим би чинила четворица садашњих играча Звезде и кошаркаши ФМП-а уз два или три појачања. С тим, што бисмо волели да тренер буде Божидар Маљковић – рекао је Човић.

Мандат управи Црвене звезде истекао је у јуну, после чега је формирана Радна група. ФМП и Звезда су и раније имали контакте око спајања два тима, али никада се није отворено и јавно говорило о томе као сада.
– Ми нисмо за довођење старих и скупих играча. Мислили смо да буџет комплетног система буде три до три и по милиона евра, у који би биле укључене и млађе категорије које су међу најбољим у Европи. Ми смо јасно рекли – тамо где ми председавамо ми одлучујемо – рекао је Човић.

Он је нагласио да су спремни за разговор са челницима Звезде:
– Спремни смо за разговор са свима, али сада смо хтели јасно да кажемо о чему се ради да се не би наша имена повлачила по новинама.

Према том плану Небојша Човић би био председник Звезде и не би био на функцији у ФМП Железнику. Све три сале клуба из Железника биле би на располагтању екипама из оба тима, али би центар био Пионир, где би Звезда играла мечеве и тренирала.

Човић је рекао да је заједно са директором ФМП Рашом Радовановићем разговарао са Божидаром Маљковићем. Додао је да би у случају да се програм реализује, они тражили помоћ од државе за досадашња дуговања Црвене звезде, али и да би лично унео свој капитал.
 
На питање новинара да ли му је жао што би у том случају први тим ФМП-а имао мање шанси да осваја трофеје и игра полуфинала и финала, Човић је рекао да нема сентименталних осећања:
– Посао је посао, а овде је посао у питању. Имамо 30 сениорских играча на располагању и тим који би нам остао био би довољан за такмичење у регионалној и домаћој лиги. Мислим да је време да се усвоји нов концепт у спорту, јер не могу клубови да се ослањају на помоћ државе, пошто она мора да финансира репрезентацију.

Човић је потврдио констатацију новинара да је он навијач Звезде.
– За разлику од других, ја то никад нисам крио. Ја сам циган! – поручио је Човић.

Претходни текстДруги пораз на припремама
Следећи текстШампионке!