Гуровић напушта Проком

22

Милан Гуровић вероватно у наредној сезони неће бити члан пољског Прокома. Главни финансијекер екипе из Сопота се повукао, тако да ће некадашњи ас Црвене звезде вероватно променити средину.
-Тачно је да разговарамо о Милановом изласку из уговора, због финансијских проблема у клубу – потврдио је Мишко Ражнатовић, први човек агенције Беобаскет, која заступа популарног Чичу.
Само једна сезона била је довољна да Гуровић освоји срца свих искрених љубитеља кошарке у Пољској, због чега је и изабран у идеалну петорку шампионата, односно проглашен за другог најбољег играча. Проком је наравно поново освојио шампионску титулу. Међутим новчани проблеми, тачније одлазак главног финансијера, приморали су управу клуба да почне са српским интернационалцем разговоре о евентуалном ревидирању уговора, с тим да су Пољаци, уколико се не договоре, спремни да исплате Гуровићу 150.000 евра на име обештећења и ослободе га обавеза у Прокому.

И док је Ражнатовић на линији са Пољском, Гуровић у Београду учествује у разговорима са колегама из радне групе КК Црвена звезда, која је у среду одржала први састанак и чији је задатак да припреми и организује одржавање редовне скупштине клуба.
Хипотетички, постоји могућност, да се Милан коме су навијачи Звезде безброј пута изразили безрезервну подршку, врати у црвено – бели табор, не само као члан радне групе, обзиром да је најавио да би желео да каријеру да заврши на Калемегдану.
-Мислим да у овом моменту није реалан Миланов играчки повратак у Звезду – рекао је Ражнатовић.
Вест да Гуровић и Проком преговарају прострујала је Европом, па се већ формирао ред интересената за нашег инетрнационалца, а као могућа дестинација помиње се Паниониос у ком би Милан требало да заузме место Душана Шакоте, који се са позајмице вратио у Панатинаикос.

Претходни текстПеруне, врати се!
Следећи текстЈаки тренинзи