Селидба у Аустрију

48

Фудбалери Црвене звезде данас после подне селе се у Аустрију где ће обавити прву фазу припрема припреме за нову сезону. Црвено-бели ће, као и претходна два лета, да буду смештени у хотелу „Авита“ у Бад Тацмансдорфу, где је томо ЕШ боравила и репрезентација Хрватске.
Други део припрема одржаће се од 14. до 28. јула у Марибору, а планирано је седам пријатељских утакмица (четири у Аустрији, три у Словенији). Прва је 5. јула са Илцом (истоимено место у Аустрији), па Хартберг или Мура 8, Залаегершег 11, Вроцлав 14, Апоел 17,Славија из Софије 20. или 21, и Марибор или Лестер – 23. или 24. јула.

Како сада ствари стоје на припремама ће бити акценат на стварању и уигравању нове стартне поставе, јер се на прозивци појавило се и чак 11 могућих појачања. Убрзо се очекују потписи уговора и званичне промоције. Најозбиљније се рачуна на голмана Сашу Стаменковића, Марјана Марковића, Николу Мијаиловића, Вукашина Девића, Бобана Максимовића, Бранимира Субашића, Ибрахима Сомеа и Едгара. Дејан Јаковић (тренирао са првим тимом у финишу претходне сезоне), Драгомир Вукобратовић и Милош Јокић (дошао на пробу из Металца из Горњег Милановца) су млади играчи, који ће можда прво у нову филијалу, Срем из Сремске Митровице (Прва Телеком лига Србије). Као и тренер Зденек Земан сви горе набројани уз оне фудбалере који ће остати из прошлосезонског састава, крећу од нуле.
Што се тиче нових одлазака, најбољи играч Звезде у прошлом шампионату, Огњен Короман би ипак могао да пређе у Инчона из Јужне Кореје.
–         Задовољан сам понудом, не бих имао ништа против да наставим каријеру у Инчону – не крије Короман.

Спортски директор Горан Буњевчевић, међутим, није задовољан сумом коју је Инчон спреман да плати као обештећење, па се расплет очекује наредних дана.

 

Претходни текстПочеле припреме
Следећи текстЈуве ипак жели Станковића