Реновирање тима

29

Нови тренер фудбалера Црвене звезде Зденек Земан жели да пре почетка наредне сезоне комплетно реновира тим, што је најавио спортским директором клуба Гораном Буњевчевићем.

– Земан нам је дао профиле играча за девет позиција у тиму, практично целу стартну поставу, осим голмана и још једног места. Не инсистира на именима, рекао је само да би било добро да играчи одређеног типа дођу у Звезду. Анализирали смо његове захтеве и имамо припремљене три алтернативе за свако место – рекао је Горан Буњевчевић.

Део посла је већ завршен, а промоција се очекује почетком наредне недеље:
– Имамо усмени договор, могло би се рећи да је све завршено с једним нападачем и штопером. Земан инсистира на искусном штоперу, који би дејствовао у пару са Гајем.

Неки играчи ће у наредном периоду напустити тим, али Буњевчевић истиче да посао још није завршен:
– Имамо понуде за Миловановића и Милијаша, с тим што је одласку реално ближи Миловановић. Јестровић има две-три понуде и он се налази у групи играча који могу да рачунају на помоћ клуба у проналажењу нове средине.

Земан жели да у тиму задржи једног од најбољих играча Сегунда Кастиља:

– Имали смо отворен разговор са менаџером Несторовићем. Земан се јако похвално изразио о Кастиљу, наредних дана имаћемо састанак са Несторовићем у Београду. Учинићемо све да задржимо Кастиља.

Од чланова старог стручног штаба једино је извесно је да ће се у новој гарнитури наћи тренер голмана Срђан Максимовић.

Претходни текстТроицки у четвртфиналу
Следећи текстВиктор елиминисан