Виктор елиминисан

35

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки није успео да се пласира у полуфинале турнира у Ден Бошу (наградни фонд од 370.000 евра). Виктора је елиминисао седми носилац, Аргентинац Гиљермо Кањас – 6:2, 6:2 за сат и осам минута игре.

Троицки није успео да понови игру из претходне рунде, када је елиминисао браниоца титуле Ивана Љубичића. Ипак, са поенима које је – уз 9.200 евра – зарадио на овом турниру, српски тенисер ће на АТП листи напредовати за неколико места и вероватно забележити најбољи пласман у каријери. Пре турнира у Холандији био је 100. на ранг листи.

Кањас је нарочито био убедљив у првом сету, којег је решио у своју корист за 28 минута. Током четири сервис гема у том делу меча, дозволио је Троицком да му одузме један једини поен, док је Аргентинац одлично ретернирао и неумољиво користио прилике за брејк.

Други сет почео је у истом стилу, вођством Кањаса од 2:0, а при резултату 2:1 почела је да пада киша. Троицки је после једночасовног прекида наговестио повратак у меч, брејком за 2:2, да би након тога препустио ривалу четири гема заредом, што је означило крај надањима нашег тенисера. Без обзира овај резултат ће бити добар подстрек за деби Троицкој на трави Вимблдона.

Претходни текстРеновирање тима
Следећи текстСтанковић се сели у Торино