Троицки у четвртфиналу

25

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Ден Бошу (наградни фонд од 370.000 евра), пошто је у 2. колу колу победио 26. играча света Хрвата Ивана Љубичића са 5:7, 6:4, 7:6. Троицки је за вероватно највреднији резултат у каријери морао да се бори два сата и 18 минута, што за мечеве на травнатој подлози уопште није мало. Да је био успешнији у брејкл лоптама, можда је могао и брже да савлада Хрвата, али је Виктор само једну од 11 успео да претвори у поен и гем. Насупрот њему, Љубичић је имао једну једину брејк шансу и њу је искористио да освоји први сет. Водила се потпуно изједначена борба, а некадашњи трећи тенисер света у 12 гему је преломио сет у своју корист – 5:7.
 

Од тог тренутка је Троицки преузима контролу над мечом. Прекинуо је резултатску клацкалицу у деветом гему другог сета, када је двоструком сервис грешком противника направио брејк за 5:4 и онда у следећем гему рутински изједначио.

У трећем сету код резултата 3:3 српски тенисер је пропустио да реализује чак пет брејк лопти, а шансу да одузме сервис противнику имао је и нешто касније у деветом гему. Љубичић је, највише захваљујући разорном сервису, све то спасио, па је одлука о победнику ипак пала у тај брејку. Хрватт је повео са 3:0, што му је поред психолошке донело и битну резултатску предност. Ипак, Дејвис куп репрезентативац Србије освојио је затим пет поена заредом, од тога три на сервис Љубичића и тих 5:3 није прокоцкао.

Уласком у четвртфинале Троицки је освојио 40 АТП бодова, а за пласман у полуфинале и нових 35 бодова бориће се против 46. тенисера света Аргентинца Гиљерма Кањаса.
Кањас и Троицки играли су 2007. године на челенџеру у Загребу и тада је Аргентинац победио резултатом 6:7, 6:1, 7:6. Вреди поменути да је исте године и Љубичић савладао Троицког, и то са 6:1, 6:1!

Претходни текстНападачи у жижи
Следећи текстРеновирање тима