Нападачи у жижи

39

Након што је Зденек Земан и озваничио сарадњу са Црвеном звездом, управа нашег фудбалског клуба окреће се прелазном року. У жижи ће свакако бити – нападачи.
– Заинтересовани смо за Бразилца Едгара из Португала и Принца Тагоеа из Гане – не крије спортски директор Горан Буњевчевић.

Огњен Короман готово сигурно остаје у Црвеној звезди. То значи да ће да заузме једну страну, а на другој би могао да буде Никола Лазетић, јер на „Маракани“ не крију да постоји контакт, као и могућност да бивши репрезентативац поново обуче црвено-бели дрес.

Неизвесно је ко ће на гол у новој сезони. Најављује се долазак Стаменковића (Напредак), а ту су Ранђеловић, годинама стандардан, као и Павловић (био позајмљен Бежанији) и Бајковић (прикључен првом тиму у другом делу сезоне).

Десни бек требало би да буде Нинков, леви Пољак Броновицки, који због повреде није играо на ЕП. Један штопер је сигуран – Гај, док се други тражи (претходне сезоне прво је био стандардан Туторић, а касније млади Томовић).

Када је у питању везни ред, чини се да има највише дилема. Стандардни су капитен Дејан Миловановић, Ненад Милијаш и репрезентативац Еквадора Алехандро Кастиљо. И сви се често помињу када почне прича о играчима који би могли да оду из Црвене звезде. Зелено светло од клуба најпре има Миловановић, а чини се да црвено-бели немају велике шансе да задрже Кастиља, колико год то желели.
Што се тиче стручног штаба, први шеф је познат. Што се тиче места његовог првог асистента, оно је за сада упражњено јер је најављивани Славиша Стојановић нови тренер словеначког Цеља.

Претходни текстШпанац бољи од Пашанског
Следећи текстТроицки у четвртфиналу